Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Κάποιος να τους μαζέψει


Αντιγράφω δημοσίευμα από την ιστοσελίδα www.aixmi.gr :

"Εμβρόντητους άφησε τους παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής της ΝΕΤ αλλά και τους τηλεθεατές, η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη.
Τι είπε;
«Ήρθα εδώ γιατί δεν έχω τι να κάνω στο Υπουργείο, δεν έχω ακόμη αρμοδιότητες. Οπότε, λέω, καλά είναι να γνωρίζει ο κόσμος»!

Δηλαδή, η υφυπουργός Υγείας, ξύπνησε το πρωί και αντί να πάει στο γραφείο της, πήγε από την εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη, γιατί -όπως είπε- δεν είχε τι άλλο να κάνει!
«Τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα και είναι απτά σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο σε αυτούς που συμμετέχουν στο σύστημα υγείας. Δεν υπάρχει χρόνος να καθυστερούμε»…"

Αντιγράφω επίσης απόσπασμα δημοσιεύματος από το www.inews.gr:


"Την βουλευτική του έδρα κινδυνεύει να χάσει ο γνωστός σεναριογράφος και βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Κυρίτσης καθώς τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ Ιωαννίνων ζήτησαν την επανακαταμέτρηση των ψήφων για να μπορέσουν να πάρουν την έδρα για τον δικό τους νομό.
Αρκεί η ακύρωση μόλις 31 ψηφοδελτίων και η έδρα θα περάσει στον υποψήφιο του νομού Ιωαννίνων Γιάννη Σκοπούλη. Η ΔΗΜΑΡ κατέλαβε στα Τρίκαλα 6.520 ψήφους έναντι 6.489 που έλαβε στα. Ιωάννινα. Η καταμέτρηση στα Ιωάννινα επιβεβαίωσε τις 6.489 ψήφους και τώρα μένει να επαληθευτούν και οι ψήφοι στα Τρίκαλα για να δούμε αν θα μπορέσει ο κ. Κυρίτσης να κρατήσει την έδρα του.
Εάν όμως ο αριθμός στα Τρίκαλα αποδειχθεί μικρότερος τότε η ΔΗΜΑΡ χάνει την έδρα του Γιώργου Κυρίτση στα Τρίκαλα και εκλέγει στα Ιωάννινα βουλευτή τον Γιάννη Σκοπούλη. Την ίδια ώρα και η Ν.Δ. θα χάσει και θα κερδίσει αντίστοιχα μία έδρα στους ίδιους νομούς."


Αναρωτιέμαι ποιος να φανταζόταν όταν ιδρύσαμε τη Δημοκρατική Αριστερά ως την αριστερά της ευθύνης ότι,  κάπου δύο χρόνια μετά , η προτεινόμενη από τη ΔΗΜΑΡ (αν δεν κάνω λάθος) υφυπουργός υγείας κυρία Σκοπούλη θα έκανε πολιτική από τα τηλεπαράθυρα (πρωινό ΝΕΤ) και οι σύντροφοι στα Γιάννενα θα χρησιμοποιούσαν μεθόδους πολιτευτών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ που μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση έτρεχαν στο εκλογοδικείο για να πάρουν τη βουλευτική έδρα από κάποιον ομογάλακτο συνάδελφό τους.
Σε κάθε περίπτωση τέτοιες πρακτικές είναι ξένες ως προς τις αρχές και την ηθική της Ανανεωτικής Αριστεράς τουλάχιστον όπως την αντιλαμβανόμαστε  οι περισσότεροι  που (θεωρώ ότι) είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε αυτή την Αριστερά μέσα από τις γραμμές του ΡΗΓΑ και του ΚΚΕ Εσωτερικού.
Θα περίμενα κάποια επίσημη αντίδραση ως προς τις ανωτέρω λογικές από τη ΔΗΜΑΡ.
Θέλω να πιστεύω ότι η Αριστερά της ευθύνης (όπως αυτοαποκαλείται) -εσχάτως συνκυβερνώσα- θα διεκδικήσει με επιμονή να μεταγγίσει τις δικές της αρχές και αξίες -όπως αυτές καταγράφονται και στην ιδρυτική της διακήρυξη - στο φθαρμένο αλλά και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και όχι να διαβρωθεί και να μολυνθεί από αυτό.

Σταύρος Μπούρπουλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...