Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Ηρθε η τρόικα και άρχισε το πανηγύρι. Η τρικοματική κυβέρνηση προσπαθεί να βρεί τα 11 και κάτι δις αναζητώντας όπως διατείνεται ισοδύναμα μέτρα. Όμως όσο καλόπιστος και να είναι κάποιος βλέπει ότι όλοι τριγυρίζουν γύρω από περικοπές σε μισθούς συντάξεις και επιδόματα .Πριν τις εκλογές και οι τρείς κυβερνητικοί εταίροι μίλαγαν για ισοδύναμα μέτρα με γενικόλογες προσεγγίσεις χωρίς καμία εξειδίκευση.
Για το Πασοκ και τη Ν.Δ , το να δουλεύουν την κοινωνία είναι επάγγελμα και δεν έχω απαιτήσεις από αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα.
Απαιτήσεις έχω από τη ΔΗΜΑΡ η οποία ξεχνώντας τους αρχιτέκτονες του χάους και τα φερέγγυα πρόσωπα ,συνέπραξε μαζί τους για να "σώσουν" από κοινού τον τόπο.
Με την επιλογή για συμμετοχή στη συγκυβέρνηση του βαθέως μπλέ ,  το κόμμα που συνιδρύσαμε πέρασε το ρέμα.
Το γεγονός ότι σε ένα μεσημέρι η "Καλή" Αγροτική Τράπεζα πέρασε στην Τράπεζα Πειραιώς δίχως να ανοίξει ρουθούνι ενισχύει την άποψη ότι "εμείς για αλλού κινήσαμε και αλλού η ζωή μας πάει."
Πόσο μάλλον για τη ΔΗΜΑΡ που κόπτονταν για ένα κρατικό τραπεζικό πυλώνα.
Για το γεγονός ότι στην Τρ.Πειραιώς περνάνε τα  δάνεια με υποθήκη την αγροτική γη , η ηγεσία του κόμματος ποιεί τη νήσσα.Το αυτό και για την τύχη των εκατομυρίων ευρώ δανείων που έχει χορηγήσει σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ η ΑΤΕ  ,τα οποία μάλλον θα γραφτούν στο χιόνι.
Αν η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ αποδεχτεί τις μειώσεις (οριζόντιες -κάθετες-ή διαγώνιες )σε συντάξεις ,μισθούς,επιδόματα κοκ ,το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας -πχ.Ελληνικό- τότε όχι απλά θα έχει περάσει το ρέμα αλλά θα έχει γκρεμίσει και τη γέφυρα επιστροφής.
Θα ήθελα να προσεγγίσω το κόμμα του οποίου είμαι συνιδρυτής-μέτοχος , με όρους αγοράς ως επί χρόνια στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα..
Σε μια Ανώνυμη Εταιρία βάσει καταστατικού εκλέγεται από τη Γεν.Συνέλευση το Δ.Σ , στη συνέχεια συγκροτείται σε σώμα εκλέγοντας πρόεδρο , διευθύνοντα σύμβουλο και μέλη Δ.Σ .Το Διοικητικό Συμβούλιο θα διοικήσει σύμφωνα με το καταστατικό και θα υλοποιήσει τους στόχους της εταιρίας. Δεν μπορεί σε κάθε περίπτωση στην πορεία να συνδιοικεί με εξωθεσμικούς φίλους του προέδρου ή των μελών του Δ.Σ.
Στις Α.Ε κάθε χρόνο η Γ.Σ εγκρίνει τον ισολογισμό και απαλλάσει το Δ.Σ και του ελεγκτές από κάθε ευθύνη.
Εάν η διοίκηση της εταιρίας ξεστρατίσει από τους στόχους , τότε οι μέτοχοι οι οποίοι συγκεντρώνουν ένα μινιμουμ ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου (δε θυμάμαι πόσο), ζητούν τη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης,  η οποία αποφασίζει τόσο για την πορεία της εταιρίας και πιθανόν για τη διοίκηση αυτής.
Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ σήμερα έχει αποκλίνει από τους στόχους που θέσαμε ιδρύωντας το κόμμα, και  από την κυβερνώσα αριστερά κράτησε μόνο το κυβερνώσα ( όπως ανέφερε το ιδρυτικό μέλος και  γραμματέας Τρικάλων Θ.Ζαχαρόπουλος στην επιστολή αποχώρησης του από το κόμμα).
Οταν ακούω από τον Γραμματέα Σπ.Λυκούδη ότι το κόμμα επιλέγει το δρόμο με τις λακούβες και ο στόχος  είναι να περνάμε δίπλα από αυτές και όχι να τις εξαφανίσουμε , χάνω και την τελευταία γραμμή αυτοάμυνας.
Επιπλέον στην ηγεσία της Δημαρ συμμετέχουν και συναποφασίζουν άνθρωποι οι οποίοι δεν εξελέγησαν στο ιδρυτικό συνέδριο και κάποιοι εξ αυτών δεν είναι κάν μέλη του κόμματος.
Εδώ που φτάσαμε πιστεύω ότι εμείς οι μέτοχοι-συνιδρυτές του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς , επιβάλλεται να ζητήσουμε τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ( ΣΥΝΕΔΡΙΟ) και εκεί από κοινού να επανακαθορίσουμε την πορεία του κόμματος μας και αν χρειαστεί να εκλέξουμε και νέο Δ.Σ.

Σταύρος Μπούρπουλας
Εις εκ των ιδρυτών - μετόχων της ΔΗΜΑΡ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...