Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012


Δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον υπουργό Οικονομικών

Δημοσιεύτηκε στις Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Η κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου να διεκδικήσει και την επαναδιαπραγμάτευση, προκειμένου να υπάρξει απαγκίστρωση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου. Ταυτοχρόνως εργάζεται για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν σχέση με άμεσα μετρά τα οποία, σύμφωνα με νομοθετημένες ρυθμίσεις, πρέπει να υπάρξουν.
Αναζητούνται τα ισοδύναμα μέτρα, αλλά και εκείνα τα μέτρα που είναι δυνατόν να ανακουφίζουν την ελληνική κοινωνία.
Η προγραμματική μας σύγκλιση, η σύγκλιση των τριών κομμάτων για τη στήριξη της κυβέρνησης παραμένει στο ακέραιο, με αυτήν πορευόμαστε.

Θέλω όμως να πω και τούτο. Όσοι όψιμα ανακαλύπτουν την αναδιαπραγμάτευση θα πρέπει να εγκαταλείψουν εκείνη την πολιτική που υπονομεύει τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας. Η αναδιαπραγμάτευση θα γίνει , προωθείται και θα είναι μια σκληρή, επίμονη και επίπονη διαδικασία, η οποία αναμφισβήτητα πρέπει να προωθηθεί .
Ο τόπος πρέπει να ζήσει , η κοινωνία πρέπει να σηκωθεί όρθια κα η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πορευθεί χωρείς ταλαντεύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση .
Ερώτηση: Όταν λέτε ότι κάποιοι όψιμα ανακαλύπτουν την αναδιαπραγμάτευση, αναφέρεστε σε κυβερνητικό εταίρο;
Απάντηση: Όχι, δεν αναφέρομαι σε κανένα από εκείνους που στηρίζουν την κυβέρνηση , διότι σας είπα ότι η κυβέρνηση συνέχεται από την προγραμματική συμφωνία , την προγραμματική σύγκλιση που έχουμε κάνει. Αναφέρομαι σε όλους εκείνους που οψίμως ανακαλύπτουν την αναδιαπραγμάτευση ως διαδικασία, αλλά δεν εξασφαλίζουν και εκείνη την πολιτική στάση η οποία μπορεί να στηρίζει τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...