Σάββατο 7 Ιουλίου 2012


Σκότος και αυτοπροβολή

Κάρης Κ. , avgi.gr
Ημερομηνία δημοσίευσης: 06/07/2012
Πνευματικό σκοτάδι. Ο μητροπολίτης Πειραιώς κατά της Φυσικής. Η επίθεσή του - με άρθρο - κατά του πειράματος για το μποζόνιο Χιγκς και των επιστημόνων του CERN γυρίζει το κλίμα στην εκκλησία στις εποχές που προσπάθησε να πολεμήσει τον Διαφωτισμό!
"Σύγχρονη Βαβέλ" λέει το πείραμα, την Κβαντομηχανική και τη θεωρία της Σχετικότητας τις θεωρεί "ετεροκίνητα νευρόσπαστα του αρχαίου δαίμονος" και μας αποκαλύπτει ότι "πίσω από αυτές τις απόψεις... κρύβεται το αποκρουστικό πρόσωπο του δαιμονισμού". Και καθώς αναστατώνεται ο συγγραφέας από το ίδιο του το κείμενο, φθάνει σε κορύφωση η επιχειρηματολογία του: προτείνει στους "σοφούς" (εντός εισαγωγικών) επιστήμονες "εάν έχουν ανάγκη αιμοληψίας... να χρησιμοποιούν το αίμα των εκλεκτών συγγενών τους χιμπατζήδων, ουρακοτάγκων, γοριλών, γιββώνων για να διαπιστώσουν τη δήθεν αλήθεια της ανακαλύψεώς τους" και καταλήγει διερωτώμενος γιατί δεν έδωσε συνέντευξη (!;) το μποζόνιο, αλλά οι επιστήμονες...
Πού τον βρήκαμε, θα μου πείτε... Ο άνθρωπος θέλει να επαναλάβει τη δίκη κατά του Γαλιλαίου... Θα γελάσουν πολύ στο CERN όταν διαβάσουν το άρθρο του. Μπορεί να είναι σε τέτοια υπεύθυνη θέση, με τέτοια μυαλά, με τέτοια δραστηριότητα, ο μητροπολίτης Πειραιά; Ας το κρίνει η Εκκλησία.
Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχει καταλάβει τι ερευνούν οι επιστήμονες. Πάρα πολλοί δεν έχουν καταλάβει, αλλά όσοι ενδιαφέρονται ρωτούν. Το πρόβλημα με τον μητροπολίτη είναι ότι μαζί με την πνευματική τύφλωση που προκαλεί ο φανατισμός, την εμπάθεια και τον σκοταδισμό συνυπάρχει η έλξη και γοητεία της αυτοπροβολής, ειδικά στα μέσα ενημέρωσης. Δεν του έφθασε - ή δεν του βγήκε καλά - ο προ καιρού αφορισμός του Πάπα (ναι, το έχει κάνει!) και είπε να ακουστεί πάλι, αφορίζοντας τη Φυσική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...