Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012


Τα γονίδια και πάλι
Tου Παντελη Μπουκαλα , kathimerini.gr
Αστειάκια ψυχικής κακότητας σαν κι αυτό που «τιτίβισε» η αθλήτρια κ. Βούλα Παπαχρήστου κυκλοφορούν πολλά. Στο στόχαστρο της χυδαιότητάς τους βρίσκονται οι μαύροι, οι Εβραίοι, οι Αλβανοί, οι «χλωμιάρηδες» της μακρινής Ανατολής, οι Πόντιοι βέβαια. Υπήρξε μάλιστα μια εποχή που ένας δημοσιογράφος, ο κ. Αναστασιάδης, έγινε διάσημος φιλοξενώντας στη στήλη του, στην τελευταία σελίδα της «Ελευθεροτυπίας», καλαμπουράκια τέτοιας λογής. Κατά τύχη είναι ο ίδιος που φιλοξενεί στις τηλεοπτικές του εκπομπές «άνθη» του ακροδεξιού ή και του νεοναζιστικού χώρου, νομιμοποιώντας τα έτσι κάπου μεταξύ ανάλαφρων πειραγμάτων και επιδεικνυόμενων νεανικών μηρών.
Η κ. Παπαχρήστου πλήρωσε ακριβά το ατόπημά της. Το ότι στις κατοπινές δηλώσεις της έδειξε να μην καταλαβαίνει πού ακριβώς έσφαλε δεν αποτελεί πτυχή της «υπερασπιστικής στρατηγικής» της υπαγορευμένη από δικηγόρο ή από κάποιον από τους σπεύσαντες πολιτικούς συνηγόρους της, τον κ. Μιχαλολιάκο, τον κ. Γεωργιάδη και τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Οντως, σαν μέλος του αθλητικού μας στερεώματος δικαιούται να λέει ότι δεν καταλαβαίνει. Και τούτο επειδή στον χώρο αυτόν το αίσθημα της φυλετικής μας υπεροχής, ακόμα κι αν δεν είναι αυτοφυές, καλλιεργείται συστηματικά. Μην ξεχνάμε τα «νικηφόρα γονίδια» που διαθέτουν οι Ελληνες αθλητές, σύμφωνα με την κ. Φανή Χαλκιά, που τιμωρήθηκε επειδή, μη εμπιστευόμενη κατά βάση τα γονίδιά της, τα ενίσχυσε χημικοφαρμακολογικώς. Μην ξεχνάμε τη ρητορεία περί «αδάμαστης ελληνικής ψυχής», που τη χρησιμοποιούν ακόμα και αθλητές οι οποίοι την ώρα των δηλώσεών τους ξέρουν ότι την έχουν κάνει τη λαδιά τους. Ούτε κι αυτοί εμπιστεύονται πλήρως την ελληνική ψυχή, γι’ αυτό και καταπίνουν «δυναμωτικά».
Μην ξεχνάμε επίσης τις επιστημονικοφανείς μετρήσεις στις οποίες είχε επιδοθεί ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σαρτζετάκης, για να «αποδείξει» και στατιστικά την υπεροχή της φυλής μας. Μέτρησε τα μετάλλια που είχαν αποσπάσει οι Ελληνες στους Ολυμπιακούς, συνυπολόγισε τις θέσεις στην πρώτη οκτάδα (μόνο στην Ελλάδα άλλωστε θεωρείται ολυμπιονίκης και ο όγδοος) και διαιρώντας τον πληθυσμό της χώρας διά του συνόλου των νικών μας βρήκε πόσα είναι τα κατά κεφαλήν μετάλλια. Πείστηκε λοιπόν ότι τα μαθηματικά του ισχύουν και ότι είμαστε οι πρώτοι και οι καλύτεροι. Από πάντα και για πάντα. Και στα πάντα, βεβαίως. Εχω ωστόσο την εντύπωση ότι η κ. Παπαχρήστου τιμωρήθηκε επειδή το ρατσιστικό ανεκδοτάκι της με τα αφρικανοφάγα κουνούπια έγινε διαδικτυακώς γνωστό σε όλη τη θρυλική «ολυμπιακή κοινότητα». Αντίθετα, τα αντιρατσιστικά μας αντανακλαστικά συλλαμβάνονται ναρκωμένα στην περίπτωση του νεοορκισθέντος βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου. Σαν μπασίστας ο βουλευτής συμμετέχει στο συγκρότημα «Πογκρόμ» που σε ένα ρατσιστικότατο τραγούδι του βροντοφωνάζει «αχ, το Αουσβιτς πόσο το αγαπάω». Το Αουσβιτς... Αλλά θα συνεχίσω αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...