Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012


Φώτης Κουβέλης: Δεν συνεργαζόμαστε με το ΠΑΣΟΚ

7 Μαρτίου  2012 
Όχι λοιπόν. Δεν θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ «έτσι όπως βαδίζει» είπε ο Φώτης Κουβέλης στον Real FM… Με τον ΣΥΡΙΖΑ, ίσως, πληροφορούμαστε. Δεν επαναπαύεται στα ποσοστά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις και πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ με πρόεδρο τον Ευάγγελο Βενιζέλο θα καταφέρει να αλλάξει τα ποσοστά του κόμματος.
Απαντώ ευθέως: με την πολιτική που πορεύονται και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν και μετά τις εκλογές, δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας. Δεχόμαστε πράγματι μια πίεση μέσα από δηλώσεις πολλών στελεχών. Εγώ πιστεύω ότι προετοιμάζουν συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Εμείς δεν θα τους προσφέρουμε άλλοθι. Δεν δηλώνουμε αδιάφοροι πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος αλλά δεν θα εμπλακούμε σε προεκλογικά σενάρια. Καταλύτης σε όλα αυτά είναι η ήττα και η αποδυνάμωση της Δημοκρατικής Αριστεράς».
Τα δημοσκοπικά ευρήματα για την ΔΗΜΑΡ δεν τον καθησυχάζουν παρόλο που πιστεύει ότι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ με νέο ηγέτη τον Ευάγγελο Βενιζέλο σαφώς θα αλλάξουν.
«Ο ανακαθορισμός της κοινωνίας είναι το μεγάλο ζήτημα. Το 30 % ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας και η μεσαία τάξη εξαφανίζεται. Αυτή η εικόνα θα αποτυπωθεί και στο πολιτικό σύστημα. Η ίδια η αναδιατεταγμένη κοινωνία θα αναδιατάξει και τις πολιτικές δυνάμεις».
Ο Φώτης Κουβέλης διαβεβαιώνει επίσης ότι δεν «ενοχλήθηκε» από τους έξι διαγραμμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να προσχωρήσουν στο κόμμα του.
Οσο για διαφορετικές δηλώσεις του κόμματος (Ο Γρ. Ψαριανός είχε δηλώσει ανοιχτός σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ) ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς υπερασπίστηκε την ανοιχτή εσωκομματική δημοκρατία της ΔΗΜΑΡ.
Από το υπάρχον πολιτικό φάσμα παλιών και νέων κομμάτων ποιο προτιμά λοιπόν σε μελλοντική συνεργασία ο Φ. Κουβέλης;
«Για μας καταλύτης είναι το θετικά δεσμευτικό προγραμματικό περιεχόμενο. Χωρίς αυτό δεν μπορούμε να μιλάμε, όπως και ερήμην της διάταξης των πολιτικών σχηματισμών την επομένη των εκλογών. Τότε θα κριθεί αν υπάρξει ή όχι κυβέρνηση συνεργασίας».
Με το ΚΚΕ δεν συζητά ενδεχόμενο συνεργασίας αλλά με τον ΣΥΡΙΖΑ το εξετάζει, εφόσον οι προγραμματικές του αρχές γίνουν πιο συγκεκριμένες…
«Το ΚΚΕ έχει την δική του, εκτός Ευρώπης, πολιτική. Εμείς ως κόμμα ευρωπαϊκού και μεταρρυθμιστικού προσανατολισμού θεωρούμε αυτή την κατεύθυνση αναγκαία για την αντιμετώπιση της ποικιλόχρωμης κρίσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εγκαταλείψει τις αμφισημίες του και να δει αν έχει ευρωπαϊκό προσανατολισμό και πώς τον αντιλαμβάνεται. Εκεί, στην βάση της προγραμματικής δέσμευσης, θα κριθούν όλα. Δεν μπορούμε να σχεδιάζουμε αυθαίρετα επί χάρτου».
Από το realpolitics.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...