Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012


Όρθιος ώς το τέλος στην πάλη για τον σοσιαλισμό με δημοκρατία
 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/03/2012,avgi.gr
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΓΑΡΑΣ


Αύριο στις 12 μ. στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία
"Το 'μικρό μέτωπο', που φαίνεται προς το παρόν να συγκροτείται, μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτο θετικό βήμα για να προχωρήσει πιο αποφασιστικά αυτή η στρατηγική πρόταση στο μέλλον" έλεγε σε μια από τις τελευταίες του ομιλίες στις αρχές του 2012 σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο του Σπόρτινγκ ο Γιάννης Μπανιάς, για να προσθέσει αμέσως μετά πως απαραίτητο στοιχείο για κάτι τέτοιο είναι "η ουσιαστική εμπλοκή των κοινωνικών και κινηματικών αντιμνημονιακών δυνάμεων στις διεργασίες συγκρότησης του μετώπου".
Όρθιος ώς το τέλος και με πάνω από μισό αιώνα συμμετοχή στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του λαού μας και στην πάλη για τον σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία, ο Γιάννης Μπανιάς, ένας εκ των ηγετών της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς του τόπου μας πέθανε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Αύριο Σάββατο, στις 12 μ. στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, οι σύντροφοι, οι συναγωνιστές, οι φίλοι και οι συγγενείς του, ετοιμάζονται για το ύστατο "χαίρε", σε έναν άνθρωπο που "στην οριζοντίωση της εποχής μας" προσπάθησε να κρατήσει "όρθιες ισχνές καλαμιές" που έγραφε και ο Μανώλης Αναγνωστάκης.
Παράκληση των φίλων και συντρόφων του Γιάννη: Αντί για στεφάνι, οι προσφορές στη μνήμη του,  μπορούν να δοθούν για την ενίσχυση του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών Πειραιά (Αγροτική Τράπεζα 0530400309382) και του Χαμόγελου του Παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...