Σάββατο 17 Μαρτίου 2012


Σοκ! Νέες μειώσεις μισθών προαναγγέλ​λουν Μορς και Λαγκάρντ!
Είναι είδηση  Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012  , Από www.aixmi.gr


Νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα προανήγγειλαν ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Ματίας Μορς, αλλά και η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ.

Μετά τη μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού και κατά 32% του μισθού των νέων έως 25 ετών, ο Μορς διαπιστώνει ότι το εργατικό κόστος στην Ελλάδα έχει μειωθεί κατά 50% περίπου από το επιθυμητό!
Δηλαδή, το «επιθυμητό» για εκείνον είναι να περικοπούν κι άλλο 50% οι μισθοί;
Ακριβώς!
Όπως είπε παρουσιάζοντας την έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, «ως προς τη μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας θα έλεγα ότι είμαστε στη κάπου στη μέση».

Σαφές μήνυμα, όμως, για νέα συμπίεση των μισθών στην Ελλάδα έστειλε και η επικεφαλής του ΔΝΤ. Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, η Κριστίν Λαγκάρντ συνέκρινε τις αμοιβές στην Ελλάδα με αυτές της Πορτογαλίας, της Ισπανίας αλλά ακόμη και της Κροατίας -χώρας εκτός της ζώνης του Ευρώ!

«Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή υψηλότερος κατά 50% από αυτόν στην Πορτογαλία, 17% από αυτόν στην Ισπανία και πολλαπλάσιος χωρών όπως της Κροατίας, για παράδειγμα. Έγιναν πολλά τα τελευταία χρόνια για να αυξηθούν αυτές οι αποκλίσεις. Τώρα είναι ξεκάθαρο ότι η χώρα πρέπει να επιστρέψει σε μια πορεία που μακροπρόθεσμα είναι βιώσιμη».
Βιώσιμη ως χώρα μπορεί να γίνει η Ελλάδα.
Επιβιώσιμη για τους Έλληνες, άραγε θα είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...