Κυριακή 18 Μαρτίου 2012


ΤΟ “ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ” ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΚΑΛ ΜΠΡΥΚΝΕΡ


Αυτό που προέχει δεν είναι να βγούμε από τον καπιταλισμό αλλά από τον οικονομισμό. Από την θεοποίηση -εκ μέρους όλων των στρατοπέδων-ενός επιστημονικού κλάδου που θέλει να διευθύνει ολόκληρη κοινωνία , να μας μεταμορφώσει σε φιλόπονα χάμστερ, περιορισμένα στον απλό ρόλο του παραγωγού, του καταναλωτή ή του μετόχου. Πρέπει να επαναφέρουμε τις εμπορικές δραστηριότητες εκεί όπου ανήκουν ,να ξαναδημιουργήσουμε χώρο για αυτό που δεν είναι εμπορικό: πρόκειται απλούστατα για τι ίδιο το νόημα της ζωής μας.
Πασκάλ Μπρυκνέρ (Η μιζέρια του πλούτου)
Όταν αγόρασα αυτό το βιβλίο του το 2003 ποτέ δεν φανταζόμουν πόσο δίκηο θα είχε για όλες αυτές τις σκέψεις του…Σήμερα καταλαβαίνω πόσο “μπροστά έβλεπε” αυτός ο συγγραφέας…(Οι κεφαλές της διεθνούς οικονομίας είναι τυφλοί; Για πόσο νομίζουν ότι θα …”περνάει” η τακτική τους;)


ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ


Η χώρα μας περνά οικονομική κρίση!!! Μας το βροντοφωνάζουν καθημερινά , κρατικά και ιδιωτικά κανάλια και ο τύπος πάσης απόχρωσης και ιδεολογίας…Τα εισοδήματα περικόπτονται ,τα καταναλωτικά αγαθά καθημερινής χρήσης «παίρνουν την ανηφόρα» και γίνονται απρόσιτα. Οι απολύσεις , η ανεργία , η ανασφάλεια είναι μερικοί από τους καινούργιους «διευρυμένους πονοκέφαλους» του Έλληνα πολίτη…Η κατάσταση μου θυμίζει το λεγόμενο από τον θυμόσοφο λαό : «Κάθε πέρσι και καλύτερα»!!
Η όλη κατάσταση προβληματίζει κάθε γνωστικό πολίτη και αν είναι σκεπτόμενο άτομο διερωτάται : ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ; Φυσικά όλοι έχουμε ένα μικρό μερίδιο ευθύνης για αυτή την κατάντια (γιατί για κατάντια πρόκειται). Όμως την μερίδα του λέοντος την έχει ο διαχειριστής της όλης κατάστασης που λέγεται Κυβέρνηση!! Αυτή ψηφίζει η λαϊκή βάση ,αυτή εμπιστεύεται,σ’ αυτή προσβλέπει…Κανείς άλλος δεν έχει ευθύνη για τα πάσης φύσης τεκταινόμενα , παρά μόνο αυτοί που έχουν επωμιστεί την κυβέρνηση αυτού του τόπου. Η θέση ευθύνης δεν παρέχεται δωρεάν .Οι μισθοί και τα έξοδα παράστασης ,οι ατέλειες σε αγορά αυτοκινήτων , τηλεφωνικών τελών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ. δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα !!!Θα λέγαμε «Τα παίρνουν χοντρά»!! Δεν πειράζει…Χαλάλι τους…Αλλά όταν όλος αυτός ο …κυβερνών κόσμος και μαζί μ’ αυτούς και οι ανώτατοι κυβερνητικοί υπάλληλοι, δεν έχουν κάνει καλά την δουλειά του και αποδεικνύεται εκ των υστέρων ότι τα έχουν κάνει … «μπάχαλο», τι γίνεται;
ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!Σφυρίζουν αδιάφορα, μεταθέτουν τις ευθύνες στους προηγούμενους, οικτίρουν τους επόμενους ότι δεν τα κάνουν καλά ,ξεχνώντας (!) τα δικά τους στραβά και η ζωή συνεχίζεται , «βάζοντας χέρι» στις τσέπες των έκπληκτων πολιτών!!! Αυτοί τα «παντελόνιασαν» όπως έλεγε ο φίλος μου ο Γιώργης, τα επένδυσαν ή τα ξόδεψαν και «μην τους είδατε»!!(Αν και πολλές φορές έχουν το θράσος να ξαναζητούν ψήφο και ο «αφέντης λαός» έχει την ηλιθιότητα να τους ξαναψηφίζει)!!!Πολλοί από αυτούς έχουν κάνει, σε σχέση με την προηγούμενη οικονομική τους κατάσταση μια καλή περιουσία σε χρόνο …αστραπή!! Μας παρουσιάζουν και το «πόθεν έσχες» τους ,αλλά στην ουσία μας εκθέτουν το «πόσα έχουν»,,,Το «πόθεν» παραμένει επτασφράγιστο μυστικό !!(σιγά μην μας το έλεγαν).
Δεν έχει ποτέ ψηφιστεί νόμος στο Ελληνικό κοινοβούλιο που να λέει : «ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΈΡΕΙ ΜΙΑ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ (και τα κάνει μπάχαλο οικονομικά) ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΡΒΑΝΑ»!!! Ή όπως στην αρχαία Αθήνα : «ΟΠΟΙΟΣ ΒΡΕΘΕΊ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ»!!
Θα μου πείτε : «Μα τι λες τώρα ,γίνονται αυτά;» Όχι …Τουλάχιστον στην Ελλάδα δεν γίνονται και ούτε πρόκειται να γίνουν…Έτσι θα «σερνόμαστε», όσο δεν τιμωρούμε του υπαίτιους ,αλλά αφήνουμε να μας «μαστιγώνουν» οι επόμενοι…Οι Διαχειριστές της συμφοράς έχουν «ράμματα για την γούνα μας» που δεν τα έχουμε δει ούτε στον χειρότερο εφιάλτη μας….
Thanos5881wordpress.com

Για την αντιγραφή : ΔΗΜΑΡ Αγ.Δημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...