Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012


Επιβεβλημένη η επανακατάθεση διατάξεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Την επανακατάθεση και ψήφιση των διατάξεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκουριά από την παρούσα Βουλή ζητά ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δ. Σπυράκος, τονίζοντας ότι «είναι επιβεβλημένη για τη διαφύλαξη του κύρους όλων των θεσμών».

Ο κ. Σπυράκος σημειώνει στη δήλωσή του ότι: «Οι διατάξεις που αποσύρθηκαν από το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, σκοπό έχουν να διευκολύνουν την πρόσβαση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στις δικαστικές διαδικασίες ρύθμισης των χρεών τους και να προάγουν τη διαφάνεια στη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς. Είναι διατάξεις εξαιρετικά μετριοπαθείς και αντίστοιχες, αν όχι υποδεέστερες, με αυτές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Ασφαλώς, οι Έλληνες δεν είναι πολίτες και καταναλωτές δεύτερης κατηγορίας. Είναι προφανές ότι κανείς δεν χρειάζεται χρόνο για να γνωμοδοτήσει ή να διαβουλευτεί περί τούτου».
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης απέσυρε το άρθρο 49 του νομοσχεδίου «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ», που περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι θα επαναφέρει τις ρυθμίσεις με τροπολογία.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...