Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διατηρούν ζωντανά τα κυκλώματα
Η φορολογική επιδρομή, που ετοιμάζεται και εξαγγέλλεται τμηματικά, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ απέναντι στα μεσαία και λαϊκά στρώματα: πρόκειται για φορολογία στα συνήθη υποζύγια, δηλαδή τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους εφόσον καλούνται να πληρώσουν φόρο όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 5.000 ευρώ.
Αυτό, μάλιστα, γίνεται ενώ οι τιμές των βασικών ειδών κατανάλωσης παραμένουν σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά των άλλων ευρωπαϊκών χωρών που ο βασικός μισθός είναι διπλάσιος ή και τριπλάσιος από τα σημερινά ελληνικά επίπεδα.
Η μείωση των μισθών έφτασε το 25% σε σχέση με το 2009, ενώ οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνουν! Είναι πρωτοφανές μέσα σε συνθήκες τέτοιας κρίσης οι τιμές των περισσότερων προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ να ανεβαίνουν ή -στην καλύτερη περίπτωση- κάποιες να παραμένουν σταθερές, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να τοποθετείται στην κατηγορία των ακριβών αγορών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης! Βρισκόμαστε ήδη, σε πραγματική αγοραστική δύναμη, στο επίπεδο που βρισκόμασταν πριν από μια δωδεκαετία, πριν δηλαδή μπούμε στο ευρώ -και αυτό είναι το κατόρθωμα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ!
Η σύγκλιση με την Ευρώπη έγινε απόκλιση! Και επιμένουν ότι χρειάζεται το νέο πακέτο μέτρων για να σωθεί η χώρα. Συγχρόνως διαπράττουν πολιτικά εγκλήματα διαρκείας, διατηρώντας τα κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων που καταχρώνται δισεκατομμύρια ευρώ όλα αυτά τα χρόνια!
Η έλλειψη πολιτικής βούλησης για εξάρθρωση αυτών των κυκλωμάτων καθιστά αυτόματα αναξιόπιστη την κυβέρνηση των δυο κομμάτων και μας κάνει να πιστεύουμε ότι, δυστυχώς, το πάρτι δεν τέλειωσε για όλους και κάποιοι μάλλον πιστεύουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να καρπώνονται αυτά που τα χαμηλά στρώματα καταβάλουν.
Γιατί είναι προφανές ότι όταν τα 2/3 της τιμής των καυσίμων είναι φόροι που οι καταναλωτές πληρώνουν, αλλά δεν καταλήγουν στα ταμεία του κράτους, τότε καταλήγουν στις τσέπες κάποιων άλλων. Αν μάλιστα προσθέσουμε και το όργιο παρανομιών, διαφθοράς και πελατειακής σπατάλης, χάρις στο οποίο φτάσαμε το 2009 να ξοδέψουμε 47 δισ. περισσότερα από όσα έγραφε ο προϋπολογισμός σύμφωνα με τη προχθεσινή έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τότε καταλαβαίνουμε ότι η πίτα αυτή είναι πολύ μεγάλη. Τόση που δεν θα χρειαζόταν μείωση συντάξεων και κατώτερων μισθών αν τα κυκλώματα αυτά είχαν ελεγχθεί, τουλάχιστον τα τελευταία δυο χρόνια.
Ποιος πιστεύει ότι θα μας σώσει αυτή η κυβέρνηση που καθημερινά αναδεικνύεται, μέσω των σκανδάλων, πόσο ανίκανη είναι και πόσο δεν θέλει να ενοχλήσει αυτά τα κυκλώματα; Χρειάζεται ηχηρή απάντηση γιατί η αλαζονεία των δυο «μεγάλων» κομμάτων τα ωθεί στο να τρομοκρατούν τον κόσμο λέγοντας πως κανείς άλλος, εκτός από αυτούς, δεν είναι ικανός να διοικήσει τη χώρα! Ίσως εδώ να έχουν δίκαιο: κανείς άλλος δεν ξέρει να συνδιαλέγεται τόσο καλά με αυτά τα κυκλώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...