Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Koυβέλης: Οι διαφωνίες δεν επιλύονται στα τηλεπαράθυρα

badiera.gr
kouvelis3
«Δημοκρατική Αριστερά δεν πρόκειται να διαλυθεί. Εκφράζει ανάγκες και διεκδικήσεις της κοινωνίας», τονίζει στα ΝΕΑ ο Φώτης Κουβέλης, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία της είναι αναγκαία για την πολιτική ζωή και και την ανασύσταση του προοδευτικού τόξου. Επισημαίνει ότι τα πολιτικά δεδομένα αλλάζουν και εξελίσσονται και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το Συνέδριο του κόμματος «θα γυρίσει σελίδα».
Ο κ. Κουβέλης θεωρεί «λανθασμένη την απόφαση των συντρόφων της μειοψηφίας» να μη συμμετάσχουν στο Συνέδριο και τονίζει: «Οι διαφωνίες δεν επιλύονται στα τηλεπαράθυρα. Στα κόμματα που είναι δημοκρατικά συγκροτημένα η προσφυγή στα βάση δεν είναι πολυτέλεια. Είναι μονόδρομος και δημοκρατική υποχρέωση». Και προσθέτει ο κ. Κουβέλης: « Τους λέω ότι κάνουν λάθος, μη αποδεχόμενοι ουσιαστικά τον διάλογο στο εσωτερικό του κόμματος. Εχω πλήρη αίσθηση που μπορούμε να συμπέσουμε και που ακριβώς διαφωνούμε. Για να το κάνουμε όμως θα πρέπει να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι.
Για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι «το Συνέδριο θα χαράξει το δρόμο για την επόμενη περίοδο και θα εκλέξει νέα ηγεσία». «Ολη η εξουσία ανήκει στους συνέδρους. Αυτοί θα κρίνουν» τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Για τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού ξεκαθαρίζει ότι η πολιτική και οργανωτική αυτάρκεια της ΔΗΜΑΡ είναι δεδομένη, σημειώνει ότι «η ΔΗΜΑΡ αντιμετωπίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως δύναμη του προοδευτικού χώρου, χωρίς να υποστέλλει την κριτική της».
Για το διάλογο με το ΠΑΣΟΚ, σημειώνει ότι δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. «Το θέμα» σημειώνει ο κ. Κουβέλης « θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα της εποχής και τις πολιτικές που θα ασκούνται. Η ένταξη στον διάλογο και ως προαπαιτούμενο μάλιστα είναι στοιχείο που ευτελίζει τον θεσμό και τον βάζει σε πολιτικό παζάρι».
Για το Ποτάμι σημειώνει ότι είναι «δικαίωμά του προφανώς να αποδεχθεί ή να απορρίψει την πρόταση διαλόγου που καταθέσαμε. Απαξίωσε ωστόσο με έναν τρόπο σχεδόν ισοπεδωτικό κάποιους χώρους όπως το ΠΑΣΟΚ και πρόσωπα που διαχειρίστηκαν κυβερνητική εξουσία». Και καταλήγει ο κ. Κουβέλης: «Ξέρετε, η έννοια της πολιτικής υπήρχε και πριν εφευρεθεί το ποτάμι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...