Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Εγινε και αυτό: Ο Μαδούρο φορολόγησε τον αέρα στη Βενεζουέλα!

badiera.gr
Madouro
Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βενεζουέλας χρεώνει το δικαίωμα εισπνοής καθαρού αέρα! 

Την είδηση μεταδίδει το πρακτορείο BBC σχολιάζοντας πως όλοι έχουμε συνηθίσει να πληρώνουμε ατελείωτους φόρους και προσαυξήσεις  στα αεροδρόμια. Αυτή τη φορά όμως το Διεθνές Αεροδρόμιο Maiquetia στο Καράκας πήγε λίγο πιο μακριά. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν πρέπει να πληρώσουν φόρο 127 μπολιβάρ (12 στερλίνες, 20 δολάρια) για τον αέρα που αναπνέουν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο φόρος αυτός έχει στόχο να καλύψει το κόστος ενός νέου συστήματος που χρησιμοποιεί όζον για να καθαρίζει το σύστημα κλιματισμού του κτηρίου.

Το δελτίο Τύπου του υπουργείου Μεταφορών αναφέρει ότι είναι το πρώτο αεροδρόμιο στη Νότια Αμερική και στην Καραϊβική που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία, η οποία φέρεται να εξαλείφει την ανάπτυξη βακτηρίων «για να προστατεύσει την υγεία των ταξιδιωτών» καθώς και την απολύμανση του κτηρίου.

Το δημοσίευμα του BBC επισημαίνει πως αρκετοί πολίτες της Βενεζουέλας ανησυχούν ότι ο φόρος μπορεί να καταλήξει να γίνει άλλη μια πηγή διαφθοράς. Άλλοι το βλέπουν ως μια ένδειξη για το πόση έλλειψη ρευστού έχει το αεροδρόμιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότερες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες έχουν μειώσει τον αριθμό των πτήσεων στη χώρα λόγω της χρηματοπιστωτικής διαφωνίας με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...