Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Συνεργασία ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ο Α. Ρουπακιώτης

Υπερ της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ ο Α. Ρουπακιώτης. Καλεί την Κουμουνδούρου να επιλέξει συμμαχίες, ενώ μιλά και για τη συμμετοχή στην τρικομματική κυβέρνηση.
sunergasia-dimar-suriza-proteinei-o-a-roupakiwtis

του Ανδρέα Παπαδόπουλου , thetoc.gr

Tη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ προκρίνει για τη ΔΗΜΑΡ, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και προσωπικός φίλος του Φώτη Κουβέλη,Αντώνης Ρουπακιώτης.
Με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Ρουπακιώτης, αφού επικαλείται την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, υπογραμμίζει ότι το γεγονός αυτό «υποχρεώνει τη ΔΗΜΑΡ να αναζητήσει τις αναγκαίες συγκλίσεις με αυτόν, τόσο για την αντιμετώπιση της κρίσης όσο και για την ανάγκη δημιουργίας πρόσφορου κλίματος, από όπου θα μπορούσε να προκύψει προοπτική κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις επόμενες εκλογές».

Να επιλέξει συμμαχίες

Ο κ. Ρουπακιώτης καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να επιλέξει κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες και «να απομακρυνθεί από εύκολες υποσχέσεις προς πάντες, αλλά και από διχαστικά διλήμματα μνημονιακό/αντιμνημονιακό ή ποιος είναι από εδώ και ποιος από κει (περίπτωση Μικρής Δεη)».
Ο πρώην υπουργός αναφέρεται και στην περίοδο που η ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι μετά τους πρώτους μήνες του 2013 οι συνθήκες ήταν ασφυκτικές, καθώς όπως αναφέρει «το ίδιο το πρωθυπουργικό περιβάλλον έκρινε ότι δεν είχε πλέον ανάγκη τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ ή τουλάχιστον συγκεκριμένων εκπροσώπων της στην κυβέρνηση».
Μάλιστα, υποστηρίζει ότι η ΔΗΜΑΡ «αν και είχε πολλούς λόγους αποχώρησης από την κυβέρνηση, δεν ανέδειξε αυτούς με την αναγκαία ένταση και σαφήνεια, αλλά την αποχώρησή της τη συνέδεσε -στο αρχικό τουλάχιστον στάδιο- με το κλείσιμο της ΕΡΤ, ζήτημα αυτό καθεαυτό σημαντικό, πλην, όμως, όχι ικανό για να πείσει μέρος των ψηφοφόρων της, αλλά και των στελεχών της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...