Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Το ρήγμα Κουβέλη - Λυκούδη

ethnos.gr

Η υπόθεση του δημοψηφίσματος της ΔΕΗ διεύρυνε το ρήγμα στη ΔΗΜΑΡ μεταξύ του προέδρου Φώτη Κουβέλη και της μεταρρυθμιστικής τάσης του Σπύρου Λυκούδη.

Εμφανής ήταν η αλλαγή στάσης του κόμματος κάτω από τις πιέσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, αλλά και της ομάδας των τεσσάρων βουλευτών (Σπ. Λυκούδης, Θ. Ψύρρας, Ν. Φούντα και Κ. Μάρκου), αφού τελικώς η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να μη συνυπογράψει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και θα καταθέσει δική της εισήγηση για δημοψήφισμα μόνο για τη μικρή ΔΕΗ.

Ο συμβιβασμός για τις υπογραφές
Ενδεικτικές της ρήξης που έχει επέλθει στις σχέσεις μεταξύ του Φ. Κουβέλη και του Σπ. Λυκούδη ήταν οι προχθεσινές δηλώσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, απαντώντας σε ερώτημα εάν αναθεώρησε την αρχική του στάση για συνυπογραφή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ υπό το βάρος των αντιδράσεων, είπε οργισμένος ότι αν αυτό δεν είναι λάθος είναι συνειδητή και ηθελημένη διαστρέβλωση.
Μία μέρα αργότερα ο Σπ. Λυκούδης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα FM», δήλωσε ότι «στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με τους βουλευτές δεν αποφασίστηκε να συνυπογράψουμε με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το δημοψήφισμα. Υπήρξε ως εισήγηση από πλευράς προέδρου, αλλά δεν αποφασίστηκε διότι υπήρξαν πολλές αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και η δική μου».

Χωρίς τον Ψαριανό
Μάλιστα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, επιβεβαιώνοντας την άποψη του Σπ. Λυκούδη, επικαλούνταν τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης.
Πάντως, οι τέσσερις βουλευτές (Σπ. Λυκούδης, Θ. Ψύρρας, Ν. Φούντα και Κ. Μάρκου) προτίθενται να συνυπογράψουν την αυτόνομη πρόταση της ΔΗΜΑΡ για δημοψήφισμα σχετικά με τη «μικρή ΔΕΗ», αφού αποφεύχθηκε το ενδεχόμενο να εμφανιστούν οι υπογραφές τους μαζί με αυτές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια πρόταση. Οπότε η ΔΗΜΑΡ θα έχει μόνο μία απώλεια, αυτήν του Γρ. Ψαριανού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...