Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Βαριά καταγγελία Πανούση

matrix24.gr
Βαρύτατη καταγγελία κατά συναδέλφων του βουλευτών έκανε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, καθώς με συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία είπε ξεκάθαρα ότι υποψιάζεται πως βουλευτές χρηματίζονται προκειμένου να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Panousis
Μάλιστα, ο Πανούσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως χρησιμοποιεί «όλα τα μέσα» προκειμένου να βρει 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή και προειδοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως… αν χαλαρώσει, τότε το Μαξίμου θα βρει την απαραίτητη προεδρική πλειοψηφία.
Ο διάλογος του Γιάννη Πανούση με τον δημοσιογράφο, όπου ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ λέει όσα λέει, έχει ως εξής:
- Τι πιθανότητες δίνετε τελικώς στην εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή;
Εχει αρχίσει ήδη μια μεγάλη επιχείρηση συγκέντρωσης προθύμων βουλευτών…».
- Με ποια μέσα;
«Με όλα τα μέσα! Πρόκειται για καθαρή συναλλαγή. Δεν μιλάω μόνον για χρήματα, δεν το γνωρίζω, χωρίς να το αποκλείω κιόλας. Μιλάω για υποσχέσεις, εξυπηρετήσεις, εξασφαλίσεις, ακόμη και διορισμούς συγγενών -όλα τα γνωστά δηλαδή του ελληνικού πολιτικού συστήματος!».
- Εσάς γιατί δεν σας πλησιάζουν;
«Πλησιάζουν τους πολιτικά συγγενείς χώρους. Εμένα πώς να με πλησιάσουν; Εγώ δηλώνω ότι φεύγω από την πολιτική σε λίγους μήνες. Επιστρέφω στο πανεπιστήμιο. Δάσκαλος είμαι. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός να δέχομαι πιέσεις!».
- Οι επαγγελματίες πολιτικοί δέχονται;
«Φυσικά. Πρώτον, διότι εάν γίνουν εκλογές θα τεθούν εκτός μάχης. Δεύτερον, διότι πρέπει να εξασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον. Και τρίτον, διότι πολιτικά προέρχονται οι περισσότεροι από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Εάν ο Σαμαράς προτείνει τον Καραμανλή για Πρόεδρο, είναι δύσκολο να τον ψηφίσει ένας βουλευτής των ΑΝΕΛ ή ένας ανεξάρτητος;».
- Και τι θα γίνει τελικά;
«Νομίζω εξαρτάται και από τον ΣΥΡΙΖΑ!».
- Δηλαδή;
«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει ότι θα μπλοκάρει την εκλογή πάση θυσία, ότι θέλει πραγματικά εκλογές δηλαδή, τότε μπορεί να αυξήσει την πίεση σ” αυτούς που σκέφτονται να στηρίξουν τον Σαμαρά και να καταστήσει τη συμφωνία πολιτικά δύσκολη».
- Με ποιο τρόπο;
«Εάν καταγγείλει για χρηματισμό, για συναλλαγή και αποστασία τους βουλευτές που θα το σκεφτούν, τότε θα δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα μέσα στο λαό που θα δυσκολέψει τις παρασκηνιακές κινήσεις. Εάν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υψώσει τους τόνους και αφήσει το πράγμα να κυλήσει, τότε θα διευκολύνει τον Σαμαρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...