Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΔΗΜΑΡ: Έπρεπε να συνυπολογιστούν οι προτάσεις των κομμάτων εκτός Χ.Α.

avgi.gr
ΔΗΜΑΡ: Έπρεπε να συνυπολογιστούν οι προτάσεις των κομμάτων εκτός Χ.Α.
Την άποψη πως υπήρχε η δυνατότητα και έπρεπε να συνυπολογιστούν οι προτάσεις των κομμάτων, εκτός της Χρυσής Αυγής, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ εκφράζει η ΔΗΜΑΡ.

Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για λόγους σεβασμού της θεσμικής λειτουργίας παρέμεινε στη συζήτηση της Ολομέλειας του Α' θερινού τμήματος της Βουλής με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, απείχε όμως της ψηφοφορίας αφού όπως ανέδειξαν οι βουλευτές το εν λόγω τμήμα είναι αναρμόδιο για τη συζήτηση του αιτήματος, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει πως για την πρόκληση δημοψηφίσματος απαιτείται να γίνουν τρεις ενέργειες: Συγκέντρωση υπογραφών για ένα αίτημα, σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, πρόκληση δημοψηφίσματος. Και τονίζει πως αυτό έπρεπε να συμβεί και σε αυτή την περίπτωση, αλλά η κυβέρνηση δεν το επέτρεψε.

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει πως μέλημα της ΔΗΜΑΡ και των βουλευτών της «ήταν η απομόνωση του ναζιστικού μορφώματος και της προσπάθειας της Χρυσής Αυγής να καταστεί παράγοντας μιας κορυφαίας δημοκρατικής διαδικασίας όπως είναι το δημοψήφισμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...