Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Μαζί στο κίνημα της παραλίας

evrytanika.gr
Το δεύτερο μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση -μετά τη «μικρή ΔΕΗ»- άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύοντας το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και τις παραλίες ως σημείο αναφοράς σύμπραξης πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων.
Μαζί στο κίνημα της παραλίας
Ο Αλ. Τσίπρας με το μέλος της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ Θράσο Φωτεινό στην εκδήλωση.
Στη χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ επισημοποιήθηκε το «φλερτ» με τη ΔΗΜΑΡ, καθώς συμμετείχε αντιπροσωπεία του κόμματος με τη βουλευτή Νίκη Φούντα και με το μέλος της ΕΕ Θράσο Φωτεινό. Σημειώνεται ότι η ΔΗΜΑΡ δεν συμμετείχε στην πρώτη εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη «μικρή ΔΕΗ» -είχε στείλει σχετική επιστολή- ενώ τώρα άλλαξε στάση, κάνοντας ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και... «κολυμπώντας» μαζί του στο κίνημα της παραλίας. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και το Ποτάμι - στην αντιπροσωπεία μετείχαν οι κ. Π. Ελευθεριάδης και Στ. Ψημένος, αν και διοργανώνει ξεχωριστή καμπάνια για τις παραλίες.
Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του μίλησε για «τον δρόμο της ελάχιστης συνεννόησης για τα μέγιστα αγαθά που βάλλονται και υποθηκεύονται», χαρακτήρισε «τερατούργημα» το υπό κατάθεση νομοσχέδιο, ενώ διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ δεν υποκρύπτει «κανένα υπόγειο υπολογισμό, κανένα κομματικό καπέλο, καμιά κρυφή στρατηγική».
Με την αναφορά αυτή ο κ. Τσίπρας απάντησε και στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλίες όπως τη «μικρή ΔΕΗ» και τον αιγιαλό, να συγκροτήσει μέτωπο εν όψει της προεδρικής εκλογής. «Το διακύβευμα είναι τόσο κρίσιμο και η πολιτική της συγκυβέρνησης, τόσο απροκάλυπτα καταστροφική, ώστε να μην αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις» είπε ο κ. Τσίπρας για να προσθέσει ότι «η υπόθεση των παραλιών και του αιγιαλού αφορά όλους, ανεξάρτητα από διαφορές και επιμέρους εκτιμήσεις, από κομματικούς υπολογισμούς και πολιτικές στρατηγικές».
Μαζί στο κίνημα της παραλίας
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα με τον ανεξάρτητο βουλευτή Οδ. Βουδούρη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκπροσωπεί «έναν οικονομικό και εθνικό εφιάλτη, δίχως τέλος» ενώ προειδοποίησε υποψήφιους επενδυτές πως «αν εποφθαλμιούν τις παραλίες και τις ακτές θα πρέπει να το σκεφτούν για άλλη μια φορά». Διαβεβαίωσε δε πως η επόμενη κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ «δεν πρόκειται να συνομολογήσει τη συνέχιση της καταστροφής, εν ονόματι της συνέχειας του κράτους» προσθέτοντας ότι «δεν είναι συνέχεια του κράτους η συνέχεια του κομματικού και επιχειρηματικού παρακράτους».
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ν. Φούντα, χαρακτήρισε ως πρώτη νίκη ότι δεν κατατέθηκε το σχέδιο νόμου, ενώ είπε ότι «το ΤΑΙΠΕΔ θα έχει την απόλυτη ελευθερία για μαζική ιδιωτικοποίηση αιγιαλών και παραλιών με ό,τι αυτό συνεπάγεται».
Στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν ακόμη το παρών οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ο. Βουδούρης και Β. Οικονόμου, Ν. Νικολόπουλος, ο συντονιστής των Οικολόγων Πρασίνων Γ. Τσιρώνης, ο πρώην ευρωβουλευτής Ν. Χρυσόγελος, και εκπρόσωποι οικολογικών οργανώσεων και αυτοδιοικητικών κινήσεων.
Στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη κυριάρχησε το σύνθημα «Η Ελλάδα δεν πωλείται», ενώ προβλήθηκαν μαγνητοσκοπημένα μηνύματα διεθνούς συμπαράστασης τόσο από την υποψήφια για την προεδρία της Κομισιόν Σκα Κέλερ (Κόμμα των Πρασίνων), όσο και από την Πορτογαλίδα ευρωβουλευτή Μαρίζα Ματίας.
Βούλτεψη: Δεν υπάρχει νομοσχέδιο
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «οργάνωσε τη δεύτερη ιουλιανή επίθεση κατάληψης των θερινών ανακτόρων, επί νομοσχεδίου το οποίο δεν έχει καν κατατεθεί στη Βουλή και το περιεχόμενο του οποίου ο ίδιος αγνοεί». Για να σημειώσει πως σκοπός του είναι «να στήσει συμμαχίες και να εγκλωβίσει κόμματα και βουλευτές, εν όψει της προεδρικής εκλογής».
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...