Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Θ.Μαργαρίτης : Το ζητημα ειναι πως κατι εχει αρχισει και κινειται


H απαντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη προταση διαλογου της ΔΗΜΑΡ προφανως δεν θα αφορουσε την υποθεση της κεντροαριστερας στην οποια ο ιδιος δεν αυτο-τοποθετειται.Ειναι ικανοποιητικο παντως- πως εστω και ετσι -εχει αρχισει ενας απ'ευθειας διαλογος.Μπαινουν για διαβουλευση οι αξονες για πολιτικη συννενοηση.Ακομα και αν οι ανελαστικοτητες του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμορφωση μιας εναλλακτικης προτασης εξουσιας δημιουργουν προβληματα.
Αλλα και η απαντηση του ΠΑΣΟΚ και της "Συμφωνιας για μια νεα Ελλαδα" εχουν θετικες και αρνητικες οψεις στο ζητημα της κεντροαριστερας.Ειναι λογικο...Ολοι εχουν τις αποψεις τους.
Το ζητημα ειναι πως κατι εχει αρχισει και κινειται.Πως η διαμορφωση ενος χωρου αναμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ εχει μπει στο τραπεζι με τις συναντησεις ΔΗΜΑΡ και ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ και ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ.Θα αρχισει λοιπον ο διαλογος επι της ουσιας και θα δουμε....
Οπως και ο ΣΥΡΙΖΑ συντομα θα κλειθει να ξεκαθαρισει για το πως καταλαβαινει τους αναγκαιους συμβιβασμους με στοχο την επιτυχια αλλα και τη βιωσιμοτητα μιας προοδευτικης διακυβερνησης απαλλαγμενης απο τις φαντασιωσεις της αυτοδυναμιας.
Σε αυτη τη κινητικοτητα μονο το ΠΟΤΑΜΙ απανησε με πληρη αρνηση...Θα αντιληφθει ομως πως ειναι ωραιο να λες τραγουδια εξω απο το χορο......αλλα αυτο δεν δινει λυσεις για τη χωρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...