Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Καβάλα: επεξεργασία λυμάτων μέσω τεχνητών υγροτόπων

06 Sep, 2013, ipyxida.gr


epexergasia-lumatwn-kavala-104892
Στην υλοποίηση μιας σημαντικής περιβαλλοντικής δράσης για τηνεπεξεργασία αστικών λυμάτων μέσω τεχνητών υγροτόπων προχωρά η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καβάλας (ΔΕΥΑΚ), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου WASTEnet  για την προώθηση φυσικών συστημάτων ολοκληρωμένης διαχείρισης νερού και υγρών αποβλήτων.
Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Χρήστος Τσοχαταρίδης, «μέσω αυτού του έργου, η δημοτική επιχείρηση φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου διάδοσης των πλεονεκτημάτων και διάχυσης των τεχνολογιών επεξεργασίας των αστικών λυμάτων, μικρού και μεσαίου μεγέθους οικιστικών περιοχών, όπως αυτές της ορεινής ζώνης του Δήμου Καβάλας, μέσω τεχνητών υγροτόπων».
Οι τεχνητοί υγρότοποι είναι μία νέα οικονομική εναλλακτική τεχνολογία επεξεργασίας αστικών ή βιομηχανικών λυμάτων καθώς και γεωργικών ή κτηνοτροφικών απορροών.
Οι κύριες δραστηριότητες του έργου περιλαμβάνουν την εκτίμηση της σημερινής κατάστασης διαχείρισης λυμάτων μέσω τεχνητών υγροτόπων στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας, τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας υπαρχόντων συστημάτων, την εκπόνηση μελετών για την εγκατάσταση συστημάτων τεχνητών υγροτόπων και την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού.
Το πρόγραμμα WASTEnet, προϋπολογισμού  633.302,33 ευρώ, έχει διετή διάρκεια.

Via : www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...