Στην μακρινή Κένυα υπάρχουν δημοσιογράφοι και εφημερίδες που ζητούν ακόμη συγνώμη. Στην Ελλάδα μετράνε ακόμα τις εισπράξεις.
 
Ο διευθυντής και ο αρχισυντάκτης μιας από τις μεγαλύτερες εφημερίδας της Κένυας ζήτησαν δημοσίως συγνώμη για την επιλογή τους να δημοσιεύσουν την Κυριακή στο πρωτοσέλιδό τους την φωτογραφία ενός αιμόφυρτου Κινέζου που είχε τραυματισθεί κατά την πρόσφατη βομβιστική επίθεση σε εμπορικό κέντρο του Ναιρόμπι. Οι υπεύθυνοι της εφημερίδας «Kenya Nation» χαρακτήρισαν «άστοχη» την επιλογή τους να δημοσιεύσουν την αιματοβαμμένη φωτογραφία ζητώντας «συγνώμη για τον πόνο και το κακό που προκαλέσαμε» στην οικογένειά του αλλά και στην κοινή γνώμη της χώρας.
 
Η φωτογραφία που προκάλεσε σάλο στην Κένυα αλλά και την οργισμένη αντίδραση της κινεζικής πρεσβείας στο Ναϊρόμπι δημοσιεύθηκε την ίδια ημέρα που στην Ελλάδα κρεμιόταν στα «μανταλάκια» ο δολοφονημένος Παύλος Φύσσας. Παρά την αντίδραση της οικογένειας του νεκρού, εδώ όχι μόνο δεν έχει ακουστεί ακόμη η λέξη συγνώμη αλλά αντιθέτως κάποιοι αισθάνονται εμπορικά δικαιωμένοι λαμβάνοντας υπόψιν μόνο τον αριθμό των πωλήσεων.