Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Συγκέντρωση οπαδών της Βαγιεκάνο για τον Παύλο Φύσσα

    Δημοσίευση: 19/09/2013 , skai.gr


Συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα διοργανωνουν μεσω στης ιστοσελίδας τους στο facebook οι οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκανο. Η ισπανική ομάδα, που αγωνίζεται στην primera division , εδρεύει σε εργατική συνοικία της Μαδρίτης και φημίζεται για την αντιφασιστική της δράση

Οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο μάλιστα, καλούν μέσω της ιστοσελίδας του στο Facebook τον κόσμο να δώσει το παρών στην συγκέντρωση στέλνοντας μηνύματα κατά του φασισμού. "Όλοι στον δρόμο για να μην μας πατήσουν ξανά", αναφέρει το μήνυμα, ενώ στην αφίσα γράφει: "Παύλος Φύσσας, ένας αντιφασίστας και καλλιτέχνης χιπ-χοπ "Killah P", δολοφονήθηκε από ναζί της Χρυσής Αυγής. Καμία επίθεση, χωρίς απάντηση".

Οι οπαδοί της ομάδας από την Μαδρίτη που ονομάζονται "Bukaneros" είχαν ανεβάσει post και την Τετάρτη (18/9) με την αφίσα να γράφει "Killah P Παύλος Φύσσας, εις το επανιδείν σύντροφε. Δεν υποχωρούμε".

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ράγιο Βαγιεκάνο βρίσκεται σε μια εργατική συνοικία της Μαδρίτης, το Βαγιέκας και επί δικτατορίας του Φράνκο οι κάτοικοι φημίζονταν για την αντιστασιακή τους δράση. Γενικότερα, οι φίλαθλοι της ομάδας ασχολούνται με τα κοινά και αρκετά πολιτικοποιημένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...