Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Το 9ο Δημ. Σχολείο Αγ. Δημητρίου με stop motion ταινία στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας




Η μικρού μήκους stop motion ταινία με τον πρωτότυπο τίτλο: ;;;->->?!?!(1,2,3...15)!!!, του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Δημητρίου Αττικής θα διαγωνιστεί στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας, στο SEE Talents - Τμήμα Σπουδαστικών Ταινιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην Κατηγορία Πειραματικών Ταινιών, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013, στις 18:00 (Αίθουσα 3).

Η ταινία, διάρκειας 4'24'', είναι γεμάτη εκπλήξεις! Σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από 17 μαθητές, ηλικίας 9-11 ετών και εκπονήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών του Ολοήμερου Απογευματινού Προγράμματος τη σχολική χρονιά 2011-2012, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού των εικαστικών κ. Πωλίνας Ζιώγα *.

Η συμμετοχή του σχολείου στο φεστιβάλ έχει αγκαλιαστεί από μαθητές, γονείς (έχει την στήριξη του Συλλόγου Γονέων) και γεμίζει με ικανοποίηση και χαρά τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Ειδικότερα, η δημιουργία της ταινίας από μαθητές που παρακολούθησαν την Απογευματινή Ζώνη του Ολοήμερου Προγράμματος προσδίδει μεγαλύτερη αξία στη συμμετοχή της σε ένα διαγωνισμό με διεθνή ακτινοβολία.

Σύνοψη

2 παρά 5 λεπτά, παρά 4 λεπτά, παρά 3, παρά 2, παρά 1... Χτυπάει το κουδούνι! Τα μαθήματα τελειώσαν, μαθητές και δάσκαλοι βγαίνουν από τις αίθουσες και το σχολείο αδειάζει. Ή μήπως δεν είναι έτσι; Τι συμβαίνει άραγε όταν κανείς δεν είναι εδώ;

Τεχνικές προδιαγραφές της ταινίας
Διάρκεια: 4' 24''
Εικόνα: 16:9
Είδος: animation
Έτος παραγωγής: 2012

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: 17 μαθητές του Ολοήμερου Απογευματινού Προγράμματος του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Δημητρίου Αττικής.
Παραγωγή: Πωλίνα Ζιώγα & 9ο Δημ. Σχολείο Αγ. Δημητρίου Αττικής.
Ηχητικά εφέ & Μουσική: freesound.org - pacdv.com - soundjay.com

Ο επίσημος ιστότοπος του φεστιβάλ: www.niff.gr
Το επίσημο teaser της ταινίας: vimeo.com/56711089

- Η Πωλίνα Ζιώγα (γεν. στην Αθήνα) είναι καλλιτέχνης στο χώρο των νέων μέσων και αριστούχος απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Από το 2004 η δουλειά της παρουσιάζεται διεθνώς σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, φεστιβάλ βιντεοτέχνης και κινηματογράφου, ενώ δίνει ομιλίες και διαλέξεις για την χρήση των ψηφιακών μέσων στην τέχνη.

Είναι επίσης μέλος και συμμετέχει σε εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς και πλατφόρμες για τις εικαστικές και τις τέχνες των νέων μέσων, ενώ εργάζεται ως εκπαιδευτικός εικαστικών και animation.
www.polina-zioga.com

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...