Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Γιούνκερ: Εκτός πραγματικότητας οι προβλέψεις της Κομισιόν για την Ελλάδα

Σε δήλωση - «άδειασμα» της Κομισιόν προέβη ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
ethnos.gr

Γιούνκερ: Εκτός πραγματικότητας οι προβλέψεις της Κομισιόν για την Ελλάδα
Ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συνέντευξή του στο Market News International στις αρχές της εβδομάδας είχε δηλώσει ότι οι οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πλαισίωναν τα «πακέτα» διάσωσης της Ελλάδας «δεν είχαν επαφή με την πραγματικότητα».
Στην αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Μ.Ν.Ι στις αρχές της εβδομάδας, ο κ. Γιούνκερ σημειώνει ότι «πραγματικά πιστεύει ότι οι προβλέψεις δεν στηρίζονταν σε επιστημονικά δεδομένα».
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι η Κομισιόν έπεσε έξω στις προβλέψεις της για την Ελλάδα αλλά και την Ευρωζώνη στο σύνολό της τα προηγούμενα τρία έτη, ο Juncker, πρόεδρος του Eurogroup την περίοδο εκείνη, απαντά: «Ναι, συνέβη. Θέλω μόνο να προσθέσω ότι είμαι πολύ επιφυλακτικός όταν πρόκειται για προβλέψεις».

«Στην πραγματικότητα δεν πιστεύω πραγματικά πως οι προβλέψεις αυτές στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα…. όλες οι προβλέψεις που κάναμε αποδείχτηκε ότι δεν είχαν επαφή με την πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...