Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ανακοίνωση του Αριστερού Δικτύου

18 /6/ 2013, ipyxida.gr

Αριστερό-Δίκτυο (1)
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΔΙΚΤΥΟ 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η πολιτική πρακτική των τελευταίων ημερών, της κυβέρνησης Σαμαρά, δεν έχει καμία σχέση με τις προγραμματικές θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά ούτε και με την προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων.
Αυτή η πολιτική, δεν συναντιέται πουθενά με το αξιακό φορτίο της δικής μας αριστεράς.
Ο Αντώνης Σαμαράς αδυνατεί να εκφράσει το κοινό πολιτικό τόπο των τριών κομμάτων που συγκροτούν την κυβέρνηση. Ο πολιτικός του λόγος είναι διχαστικός, ακραίος, αυταρχικός και αποσταθεροποιητικός.
Ο κ. Στουρνάρας, ο αρμόδιος υπουργός οικονομικών, περί άλλων τυρβάζει. Ο ίδιος ούτε ζήτησε, ούτε έλαβε ποτέ εντολή από τον Ελληνικό λαό, για να ερμηνεύσει τη πολιτική βούληση των κυβερνητικών εταίρων και των δικαστικών αποφάσεων.
Η Δημοκρατική Αριστερά ήρθε στη πολιτική ζωή του τόπου για να δώσει λύσεις σε δύσκολα προβλήματα και όχι για να εκχωρεί ή να μεταθέτει τη λύση των μεγάλων προβλημάτων στη δικαστική εξουσία. Έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία. Η δικαστική εξουσία έχει το δικό της διακριτό ρόλο στη δημοκρατία.
Η αδιέξοδη οικονομική πολιτική των κυρίων Σαμαρά και Στουρνάρα υπαγορευμένη από τη τρόικα δεν βγαίνει και την αδυναμία τους τη μετατρέπουν σε κρίση, με πρόσχημα την ΕΡΤ, αποσταθεροποιώντας την πολιτική ζωή του τόπου.
Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη απέναντι στη χώρα, δεν μπορεί να σημαίνει απενοχοποίηση της Δεξιάς. Πολύ περισσότερο κατά τη στιγμή  την οποία ο κ. Σαμαράς επανιδρύει το κομματικό κράτος της Δεξιάς.

Η Δημοκρατική Αριστερά οφείλει να εμμείνει στην σχεδόν ομόφωνη απόφαση της προηγούμενης Πέμπτης, μετά την από κοινού συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, για την ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την άμεση λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε. και ζητάμε την άμεση σύγκλιση της Κεντρικής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...