Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Τα βήματά της εκτός κυβέρνησης επιχειρεί να βρει η ΔΗΜΑΡ



Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης
Αθήνα , in.gr
Τα βήματά της προσπαθεί να βρει η ΔΗΜΑΡ μετά το μούδιασμα που προκάλεσε η αποχώρησή της από το κυβερνητικό σχήμα.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, προκειμένου να απορροφηθούν τουλάχιστον οι εσωτερικοί κραδασμοί. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής σήμερα, Τρίτη θα επιχειρηθεί μία ψύχραιμη αποτίμησή τους.

Σε δηλώσεις του στο Mega ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, τόνισε πως η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να διαταράξει την πορεία της χώρας προς την έξοδο από την κρίση. «Θα ακούσουμε τις προγραμματικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης και θα κρίνουμε. Θα ψηφίζουμε ανά περίπτωση τα νομοσχέδια» είπε.

Τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρουν Τα Νέα, στη ΔΗΜΑΡ θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν την εικόνα πως ήταν παράλογη η αποχώρησή της από την κυβέρνηση. Συντονισμένο ρόλο επ' αυτού έχουν αναλάβει στελέχη όπως οι Θόδωρος Μαργαρίτης και Δημήτρης Χατζησωκράτης, πρόσωπα που στήριξαν τον Φώτη Κουβέλη στην απόφασή του να αποσύρει τους υπουργούς από την κυβέρνηση και τα στελέχη από τον κρατικό μηχανισμό.

Ο κ. Μαργαρίτης διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο πως υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας της ΔΗΜΑΡ με τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα υποστηρίζει ότι στο πλαίσιο στοχοποίησης του κόμματός του οι δηλώσεις του διαστρεβλώθηκαν ώστε να φανεί ότι υπάρχει ήδη μία συμφωνία μεταξύ των δύο κομμάτων.

«Είπα απλώς ότι όπως συνομιλούμε με τη ΝΔ μπορούμε να συνομιλήσουμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναλόγως με το προγραμματικό πλαίσιο» τονίζει ο κ. Μαργαρίτης.

Την ίδια ώρα στελέχη της ΔΗΜΑΡ τονίζουν ότι η αποχώρηση από την κυβέρνηση δεν συνδέεται με τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, αλλά κυρίως με το ότι δεν πιστεύουν πλέον στο success story που έχει καλλιεργήσει η κυβέρνηση.

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης δήλωσε τη Δευτέρα ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να διαπραγματευτεί αξιακά ζητήματα και θέματα Δημοκρατίας.

Αύριο, Τετάρτη, θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και το Σάββατο έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Μέχρι τότε πιστεύουν ότι θα έχει αποκατασταθεί η ομαλότητα στο κόμμα, μολονότι ο γραμματέας του Σπύρος Λυκούδης εξακολουθεί να εμφανίζεται αποστασιοποιημένος από τα τελευταία γεγονότα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...