Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013


Ανάλυσέ το


Την Πέμπτη, ο Φαήλος Κρανιδιώτης έψαχνε κάποιον για να του βάλει κάτι εκεί που δεν βλέπει ο ήλιος. Δύναμαι να υποθέσω ότι δεν είχε τη νηφαλιότητα να συνδράμει αποτελεσματικά τον φίλο και αποδέκτη των συμβουλών του, δηλαδή τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν είναι ο μόνος. Αν μη τι άλλο, ο Φαήλος, είχε να κυνηγήσει «κοπρίτες». Οι υπόλοιποι; Μάλλον κυνηγούν την ουρά τους.
Το ρεπορτάζ λέει ότι ο πρωθυπουργός ενημέρωσε, στη διακριτική συνάντηση της Κυριακής, τους εταίρους του σχετικά με τις προθέσεις του για την ΕΡΤ. Εκείνοι διαφώνησαν, του είπαν ότι το θέμα θέλει προσοχή και εκείνος προχώρησε μόνος - πιθανότατα έτσι έγιναν τα πράγματα. Τώρα, πάρτε αποστάσεις από τη φόρτιση των γεγονότων. Μπορεί να συμφωνείτε ή να διαφωνείτε με την απόφαση. Δεν μας ενδιαφέρει. Δείτε τα γεγονότα πίσω από τα γυαλιά ενός ξένου συμβούλου επικοινωνίας. Τι βλέπετε;
Βλέπετε τον πρωθυπουργό και τους συμβούλους του να υιοθετούν το δόγμα του σοκ και της γροθιάς στο μαχαίρι. Για ποιο λόγο; Για πολλούς  -κυρίως επειδή η εκτίμηση του συρμού έλεγε ότι η απαξίωση της ΕΡΤ στην κοινωνία είχε φτάσει στην κορύφωσή της. Σωστό; Μόνο στη μία πλευρά, αυτή που έχει δημοσίους υπαλλήλους. Κοιτάζοντας τη δημοσιογραφική όψη, δεν ξέρω τι αντιπαθούν οι άνθρωποι περισσότερο: τα κανάλια της «διαπλοκής» ή την ΕΡΤ; Μη βιαστείτε να απαντήσετε, δεν είναι εύκολο. Πίστεψαν ότι θα έχουν την κοινωνία με το μέρος τους. Εδώ μπορεί να μην έκαναν τραγικό λάθος, αλλά ηλίθιους χειρισμούς. Πριν από δύο εβδομάδες, σε ψηφοφορία στο protagon, το 58% συμφωνούσε με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Σήμερα το ίδιο -και μεγαλύτερο- ποσοστό διαφωνεί. Ήταν οι χειρισμοί που σόκαραν. Τα ΜΑΤ στους πομπούς, το κατέβασμα του διακόπτη και οι προειδοποιήσεις προς όσους αναμεταδίδουν, δημιούργησαν διάθεση αντίδρασης. Η απεργία της ΕΣΗΕΑ κατέστησε δε το πρόγραμμα της ΝΕΤ μοναδική πηγή εκπομπής - σαν να πέφτει σκοτάδι και να είναι το μοναδικό σημείο όπου μπορείς να δεις. Σε λίγο το πρόγραμμα της ΝΕΤ θα αναμεταδίδεται και από κινητά τηλέφωνα.
Ο πρωθυπουργός ανέπτυξε τα επιχειρήματά του. Όμως, το έκανε μπροστά σε ένα κοινό που δεν έχει το άγχος να πληρώσει τη ΔΕΗ - σε επιχειρηματίες μίλησε. Και επέμεινε στη στάση πυγμής, πιθανότατα και επειδή στο περιβάλλον του υπερεκτιμούν το ακροατήριο που γοητεύεται από τον πολιτικό λόγο και πράξεις τσαμπουκά. Κατάφερε, όμως, να διαταράξει την κυβερνητική συνοχή. Τα μαύρα πρωτοσέλιδα στο εξωτερικό και η αντίδραση της παγκόσμιας δημοσιογραφικής κοινότητας πλήττουν την εικόνα και της χώρας και τη δική του. Στο επόμενο ταξίδι στο εξωτερικό μπορεί να μη βρει κάμερα να μιλήσει. Ας πρόσεχε.
Υ.Γ: Όταν βρίσκουμε όνομα, Σίμο, κατοχυρώνουμε και τo domain. Το nerit.gr το πρόλαβε άλλος. Και δίνει και πίτσες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...