Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ριβάλντο: «Αντί για Μουντιάλ, δώστε μας υγεία και παιδεία»
Ο βραζιλιάνος σταρ τάσσεται κατά της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου προς όφελος της κοινωνίας
Ριβάλντο: «Αντί για Μουντιάλ, δώστε μας υγεία και παιδεία»
O σπουδαίος βραζιλιάνος σταρ Ριβάλντο 

 
Η οργή του κόσμου στη Βραζιλία έχει ξεχειλίσει… Οι πολίτες στερούνται βασικά αγαθά δίνοντας μία μάχη καθημερινή για την επιβίωσή τους, τη στιγμή που η κυβέρνηση αντί να επιχειρεί για το καλό του τόπου και να λαμβάνει αποφάσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανέχειας, επιλέγει την σπατάλη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για μία ποδοσφαιρική διοργάνωση. Ας είναι και η σπουδαιότερη όλων…
Στο πλευρό των χιλιάδων διαδηλωτών τάχθηκε και ο σπουδαίος Ριβάλντο, παίρνοντας θέση υπέρ αποφάσεων για τη βελτίωση των συνθηκών στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας εις βάρος της διεξαγωγής του Μουντιάλ το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το ερχόμενο καλοκαίρι στη χώρα του καφέ.
«Μια χώρα που σιωπά δεν μπορεί να αλλάξει. Συγχαρητήρια στο λαό της Βραζιλίας που διαδηλώνει και δείχνει δυνατός και ενωμένος. Ισως με τον τον τρόπο αυτό να αλλάξουν πολλά» τόνισε ο άλλοτε σούπερ σταρ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ και θυμήθηκε τις δικές του άσχημες παιδικές εμπειρίες διαχωρίζοντας τη θέση του από εκείνους που επέλεξαν τη διεξαγωγή του Μουντιάλ στον τόπο του:
«Δεν είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο αυτή τη στιγμή. Δεν το χρειαζόμαστε. Χρειαζόμαστε υγεία και παιδεία. Είναι ντροπή να σπαταλάμε τόσα πολλά χρήματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ τα νοσοκομεία και τα σχολεία παραμένουν σε άθλιες συνθήκες. Τόση βία και τέτοιο χάλι… Σαν να είμαστε πρωτόγονοι
Ηθελα να το βγάλω από μέσα μου γιατί ήμουν και εγώ φτωχός και βίωσα τα προβλήματα που έχουν τα δημόσια σχολεία και την έλλειψη καλού συστήματος υγείας. Ακόμα με πονάει όταν το σκέφτομαι ότι ο πατέρας μου χτυπήθηκε και πέθανε, γιατί ένα νοσοκομείο στο Ρεσίφε δεν τον περιέθαλψε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...