Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Το μαύρο της ΕΡΤ ή το μαύρο μας το χάλι …

Μαρία Δεναξά Μαρία Δεναξά

   Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 , aixmi.gr
Άριστος στο είδος του και στις πίτσες και στις ομελέτες, δεν μπορεί να πεί κανείς.  Με μια κίνηση βύθισε στο μαύρο, όχι μόνο την κρατική τηλεόραση, αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη.
Μαύρο στην ΕΡΤ, μαύρα πρωτοσέλιδα, μαύρες οθόνες, μαύρες ψυχές, τα μαύρα μας τα χάλια.
Με μια κίνηση γκρεμίστηκαν όλα όσα κουτσά – στραβά  είχε καταφέρει η ακροβατούσα σε λεπτές ισορροπίες τρικομματική κυβέρνηση και στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος επανήλθε η μαυρισμένη και ταλαίπωρη Ελλάδα, λές και το είχε ανάγκη…
Απο τις ημέρες ψευτοσταθερότητας και του απατηλού Greek – covery περάσαμε και πάλι στην αστάθεια και στην αβεβαιότητα, στις προβοκάτσιες, στους προεκλογικούς εκβιασμούς, στους ψεκασμούς, στους εμφύλιους και στους λαϊκισμούς,  θρέφοντας κι άλλο τον ήδη υπερτροφικό εθνικό μας διχασμό και τα άκρα που τόσο δεν τα είχαμε ανάγκη.
Κι όχι, φίλε συνάδελφε, δεν ήταν κίνηση τακτικής -όπως μου είπες σε μια συζήτηση. Ήταν μια κίνηση αψυχολόγητη, «ατζαμίδικη», ερασιτεχνική… Μια συμβουλή της κακιάς ώρας επιτελικών στελεχών κάτω του μετρίου, ίσως, που αντί να κάνουν επικοινωνιακή πολιτική ξεκατινιάζονται στα κοινωνικά δίκτυα με όποιον έχει αντίθετη θέση ή ιδεολογία.
Όμως, μ’ αυτό το επίπεδο δεν κερδίζονται οι  μάχες. Μόνο αυτές των κακών εντυπώσεων και των εκκωφαντικών αποτυχιών,  βλέπε ΔΕΠΑ, ΟΠΑΠ,  επενδύσεις απο Qatar, που έβγαλαν φτερά όπως και η ανεργία που πέταξε  στο 26,8% κτλ.
Για να καλυφθούν οι πομπές, για να παιχθεί ίσως παιχνίδι με άδειες εξέδρες στις συζητήσεις για τη μεταβίβαση της ΔΕΣΦΑ, για παράδειγμα, ή για να εκτονωθεί η ένταση με ένταση επανεμφανίστηκε το σκιάχτρο των εκλογών που, προσωπικά, είμαι πεπεισμένη ότι δεν θα γίνουν. Στις προτεραιότητες της ΤΡΟΙΚΑΣ είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις – 2.500 υπαλλήλους στο δρόμο θέλει μέχρι το τέλος Ιουνίου  -  ενώ η επόμενη δόση  έχει κολλήσει στη γωνία. Οπότε από τις κάλπες, τα υποθετικά σενάρια, τις ψευτοαπειλές και το ψυχόδραμα μέχρι τις κωλοτούμπες, ένα Σαββατοκύριακο δρόμος.
‘Ιδωμεν
Υ.Γ. Και για να μην παρεξηγούμαστε… Δεν είμαι ούτε μπλε, ούτε πράσινη, ούτε κόκκινη, ούτε κίτρινη, ούτε μαύρη, ούτε άσπρη, απλά δημοσιογράφος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...