Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Μαρία Ανδρούτσου: Ελάτε να καθαρίσουμε τον ΑΣΥΡΜΑΤΟ στον Άγιο Δημήτριο

7 Ιουνίου 2013 , vimaonline.gr



Μετά την υπαναχώρηση του δημοσίου και την απαίτηση του ΤΑΙΠΕΔ να καταβληθεί αντίτιμο για την παραχώρηση των 38 στρεμμάτων του Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο, η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλει αυτή την τακτική και καλεί τους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου την Κυριακή 9 Ιουνίου, στις 9.30 το πρωί να καθαρίσουν τον χώρο του Ασυρμάτου με ότι μέσα διαθέτει ο καθένας.

Στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής αναφέρονται τα εξής:

 Στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της κυβέρνησης, που χωρίς κανένα ενδοιασμό εκποιείται η δημόσια περιουσία, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου για να παραχωρήσει την χρήση του χώρου των 33 στρεμμάτων του Ασυρμάτου στο Δήμο μας, μεταξύ άλλων ζητάει:

«Οικονομικό αντάλλαγμα που να ανταποκρίνεται στην αξία του ακινήτου, αλλά και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και συντήρησης του έργου».

Κάτι που στην ουσία σημαίνει ανάπτυξη χρήσεων εμπορευματικού και εισπρακτικού χαρακτήρα, γεγονός που αντίκειται στην δημόσια εκφρασμένη θέληση τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και των συνδημοτών μας.

Δηλώνουμε, από την πλευρά μας, προς κάθε κατεύθυνση, ότι το μόνο αντάλλαγμα που μπορεί να προκύψει από την ελεύθερη χρήση ολόκληρου του χώρου των 78 στρεμμάτων του Ασυρμάτου, είναι το τεράστιο όφελος για την κοινωνία και τους πολίτες, που θα έχει η δημιουργία ελεύθερων, ανοιχτών σε όλους χώρων πρασίνου, αναψυχής και δράσεων των πολιτών μέσα στον ιστό της πόλης.

Δηλώνουμε επίσης απερίφραστα, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχτούμε τη λογική της εμπορευματοποίησης, κάτω από το σύνδρομο της αναζήτησης εσόδων με όποιο τρόπο και από κάθε πηγή, επιβάλλοντας ένα ακόμα κατ’ ουσία χαράτσι στις πλάτες  των ήδη εξαθλιωμένων οικονομικά πολιτών από τις φοροεπιδρομές. Ειδικά στις μέρες μας πιστεύουμε, ότι οι δημόσιοι ανοιχτοί χώροι αποκτούν τεράστια σημασία για τις ανάγκες των πολιτών.

Δηλώνουμε τέλος, ότι ενώνουμε τη φωνή μας με κάθε ανάλογη περίπτωση αντίστασης σε εκποιήσεις δημόσιου χώρου που καθημερινά προκύπτουν γύρω μας και αναρωτιόμαστε: «σε τελική ανάλυση, αν δεν λαμβάνονται υπόψη οι αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της αυτοδιοίκησης και η βούληση της πλειοψηφίας των πολιτών, για ποια δημοκρατία και για ποια συνταγματική νομιμότητα συζητάμε;»

Στην προσπάθεια αυτή, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με κάθε συμπολίτη μας, με κάθε γείτονα του Ασυρμάτου αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Με τις συλλογικότητες που δρουν μέσα στον Ασύρματο και υπερασπίζονται τον ελεύθερο και ανοιχτό χαρακτήρα του χώρου.  Με κάθε σύλλογο με κάθε φορέα, που προτάσσει την ανάγκη οι δημόσιοι χώροι να είναι στην χρήση των πολιτών χωρίς εμπορευματικό πλαίσιο.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ 
ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ, 
ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ, 
TΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9-6-2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 9:00.
Η Δήμαρχος 
 Μαρία Ανδρούτσου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...