Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση της Δημάρχου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

 
Η αιφνιδιαστική και με συνοπτικές διαδικασίες απόφαση για διακοπή της λειτουργίας του δημόσιου φορέα ενημέρωσης δείχνει ότι έχει χαθεί πλέον κάθε αίσθηση μέτρου στο τρόπο που κυβερνάται η χώρα.
Ο τρόπος που το βράδυ της 11ης Ιουνίου σταμάτησαν οι εκπομπές ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σήματος των σταθμών της ΕΡΤ, δίνοντας τη θέση τους στη σιγή στα ραδιόφωνα και στη μαύρη οθόνη στις τηλεοράσεις, παραπέμπει σε λογικές ολοκληρωτισμού.

Οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με τις οποίες η Κυβέρνηση κλείνει ή εκποιεί τους δημόσιους φορείς και τη δημόσια περιουσία, έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με κάθε έννοια συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας.
Η ανικανότητα ή ηθελημένα αρνητική διάθεση να εξυγιανθούν δημόσιοι φορείς που επιτελούν εθνικό και κοινωνικό έργο και η επιλογή να οδηγούνται στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων, αποτελεί μια καταστροφική πολιτική για τη χώρα και την κοινωνία.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ από την Κυβέρνηση αποτελεί καταδικαστέα πράξη που δεν αντέχει σε καμία κριτική. Γιατί περισσότεροι από 2.500 εργαζόμενους οδηγούνται στην ανεργία, γιατί διακόπτεται η λειτουργία ενός ενημερωτικού φορέα που έφτανε σε κάθε άκρη της Ελλάδας και του Ελληνισμού σε ολόκληρο τον κόσμο, γιατί το συγκεκριμένο μέσο παρέχει επιμόρφωση και ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου –κάτι που έχει απόλυτη ανάγκη ο λαός μας- χωρίς την καταδυνάστευση των εμπορευματικών κριτηρίων, που χαρακτηρίζουν γενικότερα τα ΜΜΕ.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ πρέπει να μας βρει αλληλέγγυους και να γίνει αγώνας όλων μας.

Αν έχουν μείνει στοιχειώδη δημοκρατικά αντανακλαστικά σε αυτή την Κυβέρνηση, οφείλει να αποσύρει την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ και πολύ περισσότερο οφείλει να επαναπροσδιορίσει τη στάση της απέναντι στην έννοια δημόσιο αγαθό.
Και αν δεν μπορεί να το κάνει, ας αποσυρθεί όσο είναι καιρός και προτού οι επιλογές της, που έτσι κι αλλιώς έρχονται σε πλήρη διάσταση με τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, οδηγήσουν τη χώρα σε πλήρη διάλυση.



Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...