Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Η πολεοδομία σταματά τις εργασίες στις Σκουριές!

11/6/2013 , egnatiapost.gr















Να διακοπεί κάθε οικοδομική εργασία στη θέση «Σκουριές» της Μεγάλης Παναγίας του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, «καθώς έπειτα από αυτοψία που διενήργησαν αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εκσκαφές και άλλες κατασκευές χωρίς άδεια δόμησης», ζητά με έγγραφο της τη Δευτέρα η Πολεοδομία Χαλκιδικής.
Και όλα αυτά μια μέρα μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά από τη Θεσσαλονίκη ότι η «επένδυση» της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική θα προχωρήσει.
Μάλιστα, το Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων - Ακάνθου υπενθυμίζει στον πρωθυπουργό, που με κάθε ευκαιρία -όπως λένε- αναφέρεται στην «τήρηση της νομιμότητας», ότι για την υπόθεση των μεταλλείων Κασσάνδρας και το εξορυκτικό σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στη Χαλκιδική, εκκρεμεί η απόφαση επί προσφυγής κατοίκων στο ΣτΕ. 
«Δε γνωρίζει ο κ. Σαμαράς ότι υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα ή προκαταβάλλει εκούσια την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας;», διερωτώνται οι κάτοικοι και ενημερώνουν την κυβέρνηση ότι «σήμερα (σ.σ.: τη Δευτέρα) η πολεοδομία διέταξε την άμεση παύση των εργασιών στον Κάκαβο, λόγω σοβαρών πολεοδομικών παραβάσεων και παρανομιών. Θα επέμβει ο κρατικός μηχανισμός και σ’ αυτή την περίπτωση για χάρη της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...