Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Μένει-φεύγει ο Λυκούδης στη ΔΗΜΑΡ

matrix24.gr

Την αποχώρηση της μειοψηφίας του κόμματος από τη ΔΗΜΑΡ προανήγγειλε χθες, επί της ουσίας, ο επικεφαλής της Μεταρρυθμιστικής Τάσης, Σπύρος Λυκούδης, ανακοινώνοντας πως ο ίδιος δε θα παραστεί στο συνέδριο του Οκτωβρίου και αφήνοντας ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησής του στη Βουλή.
likoydis










Αντιμέτωπη με μία ακόμη υπαρξιακή κρίση είναι η Αγίου Κωνσταντίνου, καθώς ο επικεφαλής της Μεταρρυθμιστικής Τάσης δημοσιοποίησε χθες μία... προαναγγελθείσα διάσπαση: δηλαδή, την απουσία του ίδιου και της μειοψηφίας από το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ. «Δεν θα παραστώ στο συνέδριό μας, της Δημοκρατικής Αριστεράς -το έχω πει-, γιατί πιστεύω ότι δεν οδηγεί πουθενά. Δεν θέλω να ανακυκλώνω αυτή την κριτική», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Λυκούδης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984», για να προσθέσει πως το Συνέδριο «γίνεται με όρους που δεν συνιστούν όρους αξιόπιστου συνεδρίου και οι στοχεύσεις του δεν περιλαμβάνουν συγκεκριμένο σχέδιο». «Δεν πρόκειται να ωφελήσει σε τίποτα. Επιθυμούσα να είμαστε περισσότερο σε μία φάση αυτογνωσίας και περισυλλογής, αυτή την περίοδο, στην Δημοκρατική Αριστερά, παρά σε διαδικασίες τέτοιου τύπου, που δεν θα οδηγήσουν -κατά τη γνώμη μου-, πουθενά. Επομένως, δεν θα είμαι χρήσιμος. Δεν πρόκειται να πάω. Δεν είναι απλό πράγμα, ένα στέλεχος του δικού μου στάτους -είμαι ένας από αυτούς που ίδρυσαν τη Δημοκρατική Αριστερά και υπήρξα και πρώτος της γραμματέας για τρία χρόνια-, να μην παραβρίσκεται σε μία διαδικασία αυτού του τύπου, που κάνει τώρα η Δημοκρατική Αριστερά», κατέληξε ο Σπύρος Λυκούδης.
Αποσυσπείρωση λόγω προεδρικής εκλογής
Παράλληλα, ο επικεφαλής της Μεταρρυθμιστικής Τάσης απέφυγε να διαψεύσει το σενάριο περί ανεξαρτητοποίησής του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, ενώ στην Αγίου Κωνσταντίνου έχει περίπου προεξοφληθεί ότι ο βουλευτής Επικρατείας θα υπερψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για την προεδρική εκλογή, ανεξαρτήτως της απόφασης του Φώτη Κουβέλη.
Εξάλλου, ο κ. Λυκούδης δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι ο ίδιος θα συνεχίσει να προσπαθεί για την ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς, ανεξαρτήτως της στάσης που θα τηρήσει η ΔΗΜΑΡ. «Την πιστεύω αυτή την ιστορία και θα συνεχίσω. Θα κάνω δηλαδή ό,τι μπορώ και περνάει από το χέρι μου -μέσα από συζητήσεις, διάλογο, επαφές-, για να προσδιορίσω -εάν είναι δυνατόν-, όρους, χρόνους και ιδέες, για να ανοίξει ένας δρόμος. Αν τα καταφέρω, τα κατάφερα», είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Λυκούδης.
Πάντως, η προεδρική εκλογή δεν προκαλεί κραδασμούς μόνο εκ... δεξιών στη ΔΗΜΑΡ, αλλά και εξ αριστερών. Η αμφίσημη στάση που κρατά ο Φώτης Κουβέλης έχει οδηγήσει ακόμη και «προεδρικά» στελέχη να τού ζητούν να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να δηλώσει ότι δε θα συμβάλει στην παράταση του βίου της κυβέρνησης. Μάλιστα, χθες, η βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη προανήγγειλε ότι δε θα υπερψηφίσει τον Φώτη Κουβέλη αν αποφασίσει να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ την ίδια απόφαση έχουν λάβει οι βουλευτές Μαρία Ρεπούση και Ασημίνα Ξηροτύρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...