Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Μάχη στη ΔΗΜΑΡ για την έδρα του Λυκούδη

www.pressgr.info
maxi-sti-dimar-gia-tin-edra-tou-lukoudi
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση στη ΔΗΜΑΡ για την έδρα στου Σπύρου Λυκούδη. Προηγήθηκε η ανταλλαγή σκληρών εκφράσεων μεταξύ του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη και του Σπύρου Λυκούδη με υπαινιγμούς σε προσωπικό επίπεδο. Από την Θεσσαλονίκη ο Φ. Κουβέλης αναφέρθηκε στο θέμα της έδρας λέγοντας ότι «καθένας κρίνεται από τις αξίες που έχει και εκφράζει», ενώ ο Σπύρος Λυκούδης απάντησε με συνέντευξη στην εφημερίδα Eθνος λέγοντας ότι λυπάται για τα όσα είπε ο Φ. Κουβέλης για το ήθος του και σημείωσε ότι «δεν χρειάζεται κάποιος να αποδείξει όσα αποδεικνύει η ζωή του ολόκληρη».
…Και η κόντρα συνεχίζεται
Η κόντρα συνεχίστηκε και χτες αφού την σκυτάλη πήρε ο γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος ο οποίος σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και είπε ότι η έδρα του Σπύρου Λυκούδη που εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο επικρατείας ανήκει στο κόμμα. Εντονα αντέδρασε ο Σπύρος Λυκούδης μιλώντας επίσης στο ΑΠΕ όπου σημείωσε: «Είναι μια συζήτηση που πρέπει να ανοίξει γενικότερα στην Ελλάδα για να μην αστειευόμαστε. Δηλαδή ένας βουλευτής που εκλέγεται με 400 σταυρούς σε μια περιφέρεια επειδή στο κόμμα με βάση τον εκλογικό νόμο έπεσε η μπίλια, έχει το δικαίωμα να κρατήσει την έδρα του, ενώ ο βουλευτής Επικρατείας δεν το έχει; Αν είναι δυνατόν. Αυτό αφορά και τους βουλευτές που εξελέγησαν με σταυρό και τους βουλευτές Επικρατείας. Αν είναι δυνατόν να κάνουμε διαχωρισμούς!».
Στελέχη της ηγετικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ σημειώνουν ότι το θέμα της έδρας του Σπύρου Λυκούδη αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης μεταξύ των μελών του κόμματος ενόψει Συνεδρίου όπου στην πλειοψηφία τους ζητούν να επιστραφεί στην ΔΗΜΑΡ. Από την άλλη πλευρά η μεταρρυθμιστική ομάδα κατηγορεί την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ότι ελλείψει πολιτικών θέσεων προσπαθεί να μεταφέρει το πεδίο αντιπαράθεσης στο θέμα της έδρας για να αποπροσανατολίσει την πολιτική συζήτηση για το μέλλον του κόμματος.
Σε κάθε περίπτωση από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να αυξηθούν οι επιθέσεις για το θέμα της έδρας του Σπύρου Λυκούδη και να κορυφωθούν στο Συνέδριο που θα γίνει στις αρχές Οκτώβρη δημιουργώντας πολεμικό κλίμα μεταξύ του κόμματος και των αποχωρησάντων στελεχών της μεταρρυθμιστικής ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...