Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Η «στροφή» Κουβέλη συνεχίζεται

matrix24.gr
Στην αρχή, ήταν η απάντηση –που όφειλε σε πολλούς- αναφορικά με τον αν τον ενδιαφέρει να προταθεί από την παρούσα κυβέρνηση για υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
kouvelis






«Αυτή η προεδρολογία δεν με αφορά», είπε ο Φώτης Κουβέλης πριν μερικές ημέρες, ξεκαθαρίζοντας το τοπίο. Στη συνέχεια, ήταν η προαναγγελία του πως ο ίδιος και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δε θα συμβάλουν σε εκλογή Προέδρου από την παρούσα Βουλή, αφού ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισήμανε ότι η στάση του θα εξαρτηθεί από την ασκούμενη πολιτική και… προέβλεψε ότι αυτή δε θα αλλάξει, προαναγγέλλοντας, ουσιαστικά, την αρνητική ψήφο του.
Και τώρα, εμφανίζεται ανοιχτός στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θα αναζητήσουμε συμπτώσεις με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της συλλογικότητες της πολιτικής οικολογίας και τη ριζοσπαστική Αριστερά», επισήμανε χθες στην εφημερίδα Real News. Μία ημέρα νωρίτερα, τη συγκρότηση κοινού ψηφοδελτίου της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση.
Μ’ άλλα λόγια, στη ΔΗΜΑΡ κάτι κινείται. Ο Φώτης Κουβέλης, στην τελική ευθεία για το πιο κρίσιμο συνέδριο του κόμματος, που ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη, ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο και δείχνει σε όλους το στίγμα των προθέσεών του. Όλα τα παραπάνω θα συζητηθούν στην συνεδριακή διαδικασία και αμέσως μετά, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο Neo, η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών θα αφορά και τη ΔΗΜΑΡ. Καθώς τίποτα στην Αγίου Κωνσταντίνου δε θα μείνει ίδιο. Τα υπόλοιπα προσεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...