Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Κουβέλης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

tovima.gr
Κουβέλης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ
Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον οι προτάσεις της Κουμουνδούρου γίνουν «ρεαλιστικότερες». 

Σε συνέντευξή του στον Σκάι, ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε «προσπάθεια μετατόπισης σε ρεαλιστικότερες θέσεις» τις προγραμματικές τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, διευκρινίζοντας όμως πως υπάρχουν ακόμα σαφείς διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων.

Όσον αφορά στο θέμα της Προεδρίας, επανέλαβε ότι δεδομένης της ασκούμενης πολιτικής, το θέμα «δεν με ενδιαφέρει». Υποστήριξε, επίσης, ότι δεν έχει δεχτεί καμία επίσημη κρούση για τη θέση του Προέδρου.

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, υποστήριξε πως δεν γνωρίζει αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να συγκεντρώσει τις 180 ψήφους που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε αποφευχθούν πρόωρες εκλογές.

Σχετικά με τη στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ για την προεδρική εκλογή, σημείωσε πως «3 με 4 έχουν πει πως δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανεξαρτήτως προσώπου», ενώ οι υπόλοιποι θα αποφασίσουν με βάση τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Τέλος, δήλωσε πως θα ήθελε να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ στο ερχόμενο συνέδριο του κόμματος, «αν το θελήσουν οι σύντροφοί μου», ενώ για το Ποτάμι ανέφερε πως δεν διεμβολίζει το πολιτικό χώρο της ΔΗΜΑΡ. «Δεν είναι πολιτική να λες απλώς 'είμαι νέο κόμμα'» είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...