Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013


Μπλόκαραν τρία άρθρα Ρουπακιώτη

Χ. ΙΩΑΝΝΟΥ , efsyn.gr
Καταψηφίστηκαν τελικά από τη «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα τα τρία επίμαχα άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα έδιναν σε Αρειο Πάγο και ΣτΕ το δικαίωμα αναψηλάφησης υποθέσεων αστικού χαρακτήρα, ύστερα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σε συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Ελληνες και τη Χρυσή Αυγή, μπλόκαραν τη διάταξη Ρουπακιώτη, ωστόσο τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορά τα ναρκωτικά αλλά και πολλές διατάξεις που αφορούν εργατικά, ποινικά και αστικά ζητήματα υπερψηφίστηκαν χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και –εκτός των τριών- πήραν τον δρόμο για την Ολομέλεια, όπου θα διεξαχθεί η τελική μάχη μεταξύ υπουργού Δικαιοσύνης και «γαλάζιων» βουλευτών.

Παρά τις κινήσεις καλής θέλησης του κ. Ρουπακιώτη, ο οποίος χθες επέφερε άλλη μια αλλαγή στα επίμαχα άρθρα (62, 63, 83), που προέβλεπε ότι από την αναψηλάφηση εξαιρούνται υποθέσεις που δεν υπάρχει έγκριση καταστατικού (για υποθέσεις όπως με την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης»), ο εισηγητής της Ν.Δ. Αν. Νεράτζης ήταν κάθετος: «Τα μπαλώματα και τα φτιασιδώματα δεν αίρουν την κάθετη διαφωνία μας».

Απαντώντας για ακόμη μία φορά στις «γαλάζιες» αιτιάσεις, ο κ. Ρουπακιώτης τόνισε πως οι βουλευτές ψηφίζουν ένα νομοσχέδιο που το έχουν στα χέρια τους από τον Σεπτέμβριο και ήταν σε δημόσια διαβούλευση επί μήνες. «Δεν είμαι μικρό παιδί να παραπονιέμαι, αλλά δεν υπηρετεί την πολιτική τάξη το να έρχονται κυβερνητικοί βουλευτές να διατυπώνουν αναιρετικές απόψεις βασικών άρθρων του νομοσχεδίου. Αυτό το καταγράφω για να δούμε αν η κουλτούρα συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων ενδυναμώνεται», σημείωσε.

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολίαζαν αργότερα πως η έκβαση της ψηφοφορίας ήταν αναμενόμενη καθώς δεν ήταν δυνατό να γίνει αποδεκτή διάταξη που επί της ουσίας υποβιβάζει τα ανώτατα ελληνικά δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...