Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013


ΠΟΙΑ ΣΤΑΣΗ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Οχι σε απολύσεις, διαφάνεια στις αποκρατικοποιήσεις

18/2/2013 , ethnos.gr

Τη θέση της κινητικότητας, των μετατάξεων και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για το Δημόσιο αναμένεται να θέσει εκ νέου σήμερα, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Οχι σε απολύσεις, διαφάνεια στις αποκρατικοποιήσεις
Στο μείζον, όπως εξελίσσεται, ζήτημα της «κινητικότητας» στο Δημόσιο και εν όψει της επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα, ο κ. Κουβέλης θα επιμείνει στο «σχέδιο Μανιτάκη», χωρίς απολύσεις.
Στο δεύτερο ζήτημα που αφορά την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων η Δημοκρατική Αριστερά δεν είναι αρνητική. Θέτει, ωστόσο, ορισμένες προϋποθέσεις. Οπως να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, με απόλυτη διαφάνεια και οι αποφάσεις να έχουν την έγκριση της Βουλής.
Ταυτόχρονα το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς σημειώνει πως πρέπει να υπάρχει σεβασμός των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων που εργάζονται σε δημόσιους φορείς που βρίσκονται στο στάδιο της... αποκρατικοποίησης.
Τα προβλήματα δυσαρμονίας και της καθημερινής λειτουργίας της κυβέρνησης -δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων- προβληματίζουν τη Δημοκρατική Αριστερά. Το θέμα αυτό δεν αποκλείεται να τεθεί στη σημερινή ημερήσια ατζέντα. Το θέμα αυτό ανέδειξε προχθές και ο γραμματέας του κόμματος και βουλευτής Επικρατείας Σπύρος Λυκούδης, λέγοντας πως αν έκαναν και οι τρεις συμμετέχοντες στην κυβέρνηση άστοχες δηλώσεις, τότε «την επόμενη μέρα δεν θα έχουμε κυβέρνηση, αλλά Βαβέλ».
Στήριξη ασθενεστέρων
Κεντρικά στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς σημείωναν ότι, παρά το λάθος του ΔΝΤ, δεν δημιουργούνται πραγματικές δυνατότητες για αποκήρυξη των δανειακών συμβάσεων. Ωστόσο, όπως έλεγαν, υπάρχει η δυνατότητα άμεσα χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας και οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις σε στοχευμένα έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας και υποστηρίζουν τους ανέργους με άμεσες δράσεις.
Το θέμα στήριξης των ασθενέστερων στρωμάτων δεν αποκλείεται να θέσει και σήμερα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Φώτης Κουβέλης, καθώς εκτιμούν ότι θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.
Αμεση προτεραιότητα για τη ΔΗΜΑΡ είναι να υλοποιηθούν έκτακτες δράσεις για τις ομάδες «υψηλού κινδύνου», ενώ εκτιμούν ότι η χρηματοδότηση αυτών των πρωτοβουλιών μπορεί να προκύψει μέσα από την επανεξέταση του προσανατολισμού των πόρων του ΕΣΠΑ και τη διοχέτευση πόρων από την εισφορά αλληλεγγύης σε δράσεις καταπολέμησης της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...