Του Γιώργου Μελιγγώνη ,  13.02.2013 , matrix24.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες στο matrix24.gr, η ενόχληση στην Αγίου Κωνσταντίνου περισσεύει για τις τελευταίες κυβερνητικές πρωτοβουλίες ή ακόμη και για τις… φερόμενες ως πρωτοβουλίες. Για την επόμενη σύσκεψη των αρχηγών, εξάλλου, έχουν μαζευτεί πολλά «αγκάθια» προς συζήτηση, δεδομένου ότι την τελευταία φορά που οι τρεις συγκυβερνώντες πολιτικοί αρχηγοί βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, επέλεξαν να αφήσουν στην άκρη τις «καυτές πατάτες».
Έτσι, στην επόμενη σύσκεψη, που φημολογείται ότι μπορεί να διεξαχθεί ακόμη και εντός της τρεχούσης εβδομάδας, ο Φώτης Κουβέλης αναμένεται να ζητήσει με έμφαση από τον πρωθυπουργό να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων πριν από οποιαδήποτε πρωτοβουλία. «Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουμε τις διαρροές για τις προθέσεις του Μαξίμου από τα κανάλια», σημειώνουν στο matrix24.gr κύκλοι της ΔΗΜΑΡ, μην κρύβοντας τη δυσφορία του κόμματος για τη στάση Σαμαρά.
Ήδη, στην Αγίου Κωνσταντίνου θεωρούν ότι η αλλαγή του νόμου περί ιθαγένειας όχι μόνο θα δοκιμάσει σοβαρά τη σχέση της ΔΗΜΑΡ με την κυβέρνηση, αλλά ενδέχεται να οδηγήσει το κόμμα του Φώτη Κουβέλη και στην καταψήφιση της σχετικής διάταξης. Επίσης, η οργίλη αντίδραση του Δημήτρη Χατζησωκράτη στις διαρροές του Γιάννη Βρούτση περί «λοκ άουτ» και κατάργησης των απεργιών, έδειξε την ενόχληση της Αγίου Κωνσταντίνου. Μάλιστα, αρμόδια στελέχη του κόμματος δηλώνουν ότι «δεν πείθονται» πως ο υπουργός Εργασίας λειτούργησε αφ’ εαυτού και εκτός γραμμής.
Σε κάθε περίπτωση, μεταξύ Μαξίμου και ΔΗΜΑΡ έχουν συγκεντρωθεί αρκετά «σύννεφα», τα οποία αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία, με φόντο τα σενάρια για απολύσεις στο Δημόσιο και επιβολή νέων, διορθωτικών μέτρων, σε έναν μήνα από τώρα, όταν οι «τροϊκανοί» έρθουν εκ νέου στην Αθήνα…