Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013


ΔΗΜΑΡ κατά ΝΔ για το κριτήριο τους γένους στις Ένοπλες Δυνάμεις

tvxs.gr

Για μεσαιωνικό σκοταδισμό μιλά η Δημοκρατική Αριστερά, αντιδρώντας έντονα στην τροπολογία για το κριτήριο του γένους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Την σχετική τροπολογία κατέθεσαν στη Βουλή 84 βουλευτές της ΝΔ, ζητώντας ουσιαστικά την εισαγωγή σε στρατιωτικές, αστυνομικές και λιμενικές σχολές, μόνο τους κατά το γένος και την ιθαγένεια Έλληνες. Υπέρ της ψήφισης της νομοθετικής ρύθμισης, τάχθηκε χθες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Όπως έγραψε στο twitter ο κ. Κωσταράκος, «η ρύθμιση του ελληνικού γένους δεν αφορά στους στρατιωτικούς φίλων χωρών που εκπαιδεύονται στις στρατιωτικές σχολές μας και στελεχώνουν τις δικές τους Ένοπλες Δυνάμεις».

«Ήρθε χρονικά η στιγμή να ρυθμίσουμε νομοθετικά το θέμα του γένους των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές. Επιβάλλεται να είναι Έλληνες στο γένος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση των 84 βουλευτών της ΝΔ, «λόγω της ιδιαιτερότητας των θεμάτων που σχετίζονται με την εθνική μας άμυνα, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και του οξύτατου προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, που αντιμετωπίζει η χώρα, σε συνδυασμό με τον πρόσφατο νόμο περί ιθαγένειας και τις συνέπειες του, σκόπιμο είναι να επανέλθει στο σύνολο των στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, η προϋπόθεση του γένους, ως προαπαιτούμενο εισαγωγής».
 

Σύμφωνα με την ίδια τροπολογία, γίνονται δεκτοί ομογενείς που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, την οποία, όμως, αποκτούν χωρίς άλλη διατύπωση όταν εισαχθούν. Επίσης, με απόφαση του αρχηγού κάθε κλάδου ή Σώματος, επιτρέπεται για την κάλυψη ειδικών αναγκών, η εισαγωγή μη Ελλήνων κατά το γένος, υποψηφίων, οι οποίοι, όμως, δεν μπορούν να είναι περισσότεροι των δύο κατά έτος για κάθε σχολή.

Η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ
Η προτεινόμενη τροπολογία από βουλευτές της Ν.Δ., «που συνεπικουρούνται από τους συναδέλφους τους της Χρυσής Αυγής και των Ανεξάρτητων Ελλήνων,  να συμπεριληφθεί το κριτήριο του γένους για όσους θέλουν να σταδιοδρομήσουν στις Ένοπλες Δυνάμεις», αποπνέει τουλάχιστον μεσαιωνικό σκοταδισμό, αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Κριτήριο για ένα σύγχρονο κράτος και ένα σύγχρονο στράτευμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την ιδιότητα του πολίτη με βάση την ιθαγένεια, υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ και όσοι μετατρέπουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε πεδίο ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης, συμπληρώνει, υποσκάπτουν την ενότητα και την αποτελεσματικότητά τους σε εποχές κρίσιμες για τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...