Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013


Οι υποψίες Βενιζέλου και Κουβέλη για τον Σαμαρά

Στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ έχουν βεβαιωθεί ότι ο σκληρός πυρήνας των συνεργατών του πρωθυπουργού κινείται στη λογική ότι η ΝΔ έχει ισχυροποιηθεί σε βάρος των κυβερνητικών της εταίρων, σε σημείο που μπορεί να (επιχειρήσει τουλάχιστον να) εφαρμόσει κομμάτια του προγράμματός της και, ταυτόχρονα, να ανασυστήσει τον δικομματισμό -αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Σύριζα.
Οι διαρκείς συγκρούσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά και του γραφείου Τύπου της ΝΔ, με την αξιωματική αντιπολίτευση αποτελούν την πρώτη ισχυρή ένδειξη.
Και το «απονενοημένο διάβημα» του υπουργού Εργασίας να δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του για διάλογο με στόχο, ουσιαστικά, τον περιορισμό του δικαιώματος των απεργιών, χτύπησε ένα δεύτερο πολύ δυνατό καμπανάκι.
Τόσο στην Ιπποκράτους όσο και στην Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει να συζητούν μήπως ο πρωθυπουργός έχει αρχίσει να ενδίδει στον πειρασμό της οιονεί μονοκομματικής διακυβέρνησης.
«Όταν έχουν ληφθεί τόσο σκληρά μέτρα και η δημοφιλία του αγγίζει το 45%, γιατί να μην αισθάνεται πανίσχυρος απέναντι σε δυο κόμματα που δημοσκοπικά κινούνται περί το 6% με 7%;» Αναρωτιέται βουλευτής που βρίσκεται πολύ κοντά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
«Το εύκολο είναι να τα βάζουμε με τον Κεδίκογλου και τον Βρούτση, αλλά είναι αφελές να πιστεύουμε πως ό,τι κάνουν δεν έχουν τη συγκατάθεση του Σαμαρά», παρατηρεί κοινοβουλευτικό στέλεχος της ΔΗΜΑΡ.
Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Ότι το τρικομματικό κυβερνητικό εγχείρημα διέρχεται φάση καχυποψίας, που αυξάνει τον εσωτερικό εκνευρισμό και, συνεπώς, την πιθανότητα εντάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...