Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013


Δεξιά συμμαχία κατά Ρουπακιώτη

27/2/2013, enet.gr
Με πλήρη ταύτιση Ν.Δ., Ανεξάρτητοι Ελληνες και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν τις διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, που προβλέπουν ότι εφ' όσον το Δικαστήριο του Στρασβούργου διαπιστώνει και σε πολιτικές υποθέσεις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα ελληνικά δικαστήρια θα πρέπει να τις επανεξετάζουν και να συμμορφώνονται.
Το δεξιό μέτωπο δεν άλλαξε μάλιστα στάση παρά τη νέα τροποποίηση του Αντώνη Ρουπακιώτη, κατά την οποία ενέτασσε στις εξαιρέσεις και τις υποθέσεις έγκρισης καταστατικού, επιχειρώντας έτσι να καταδείξει ότι δεν υπάρχει φόβος αναγνώρισης σωματείων, όπως η Τουρκική Ενωση Ξάνθης.
«Αυτό είναι μπαλώματα και φτιασιδώματα που δεν μας καλύπτουν» δήλωσε ο εισηγητής της Ν.Δ. Αναστάσιος Νεράντζης εντός της αίθουσας όπου συζητούνταν σε β' ανάγνωση το νομοσχέδιο.
Την ίδια στιγμή στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου συνεργάτες του πρωθυπουργού υπενθύμιζαν ότι ο Αντώνης Ρουπακιώτης είχε προειδοποιηθεί έγκαιρα για τη στάση των βουλευτών της Ν.Δ., προτάσσοντας το σκεπτικό ότι αντιβαίνει στον ιδεολογικό πυρήνα της παράταξης.
Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε για κρυφούς σκοπούς όσων αντιδρούν και προσήψε κυρίως στους κυβερνητικούς βουλευτές ότι δεν στηρίζουν την κυβέρνηση όταν διατυπώνουν τέτοιες αιρετικές απόψεις. «Ας δούμε λοιπόν αν η κουλτούρα συνεργασίας θα ενισχυθεί ή θα αποδυναμωθεί» ανέφερε ο κ. Ρουπακιώτης.
Σημειώνεται ότι στελέχη της Ν.Δ. τόνιζαν πως μετά τη χθεσινή εξέλιξη οι διατάξεις που καταψηφίστηκαν θεωρούνται αποσυρθείσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...