Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ από τη Θεσσαλονίκη στο πλευρό Κουβέλη: Δεν ψηφίζουμε Δημοκρατική Συμπαράταξη

iefimerida.gr
Στελέχη της ΔΗΜΑΡ από τη Θεσσαλονίκη στο πλευρό Κουβέλη: Δεν ψηφίζουμε Δημοκρατική Συμπαράταξη 
"Δεν συμπράττουμε και δεν ψηφίζουμε τον συνδυασμό ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ" είναι το μήνυμα που στέλνουν μέλη και στελέχη της ΔΗΜΑΡ, τα οποία συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη, και συζήτησαν για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
"Η απόφαση για σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ είναι ενάντια στη θέληση της πλειοψηφίας των μελών, αποτελεί προσχώρηση της ΔΗΜΑΡ στο ΠΑΣΟΚ και στις επιλογές του, που το κρατούν προσδεμένο στη στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ, όπως υποδηλώνει η θέση του, ότι δεν μπαίνει σε κυβέρνηση με τοΣΥΡΙΖΑ χωρίς τη ΝΔ" υπογραμμίζουν σε ανακοίνωση τους και προσθέτουν: "Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση συνεργασιών, που θα εξασφαλίσει την προοδευτική διακυβέρνηση και θα στηριχθεί από ένα μπλοκ δυνάμεων που θα δεσμευτούν προγραμματικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον κύριο ρόλο σε αυτό, πρέπει, όμως, να αναπτύξει την κυβερνησιμότητά του στο επίπεδο της εφαρμοσμένης πολιτικής, υπερβαίνοντας τις σημαντικές αδυναμίες που ανεδείχθησαν το 7μηνο της διακυβέρνησής του. Στο μπλοκ αυτό έχουν θέση και οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού κέντρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα απαλλαγούν από τη σύμπλευση με τις συντηρητικές δυνάμεις και τις πολιτικές τους".
Όσον αφορά την επιλογή τους στη κάλπη επισημαίνουν: "Θα ψηφίσει ο καθένας μας, με κριτήριο την προώθηση της προοδευτικής διακυβέρνησης, τασσόμενοι ενάντια στην παλινόρθωση των συντηρητικών δυνάμεων και πολιτικών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...