Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ρέντσι: «Δεν θα μας πει η ΕΕ τι φόρους θα μειώσουμε»

in.gr
Ρέντσι: «Δεν θα μας πει η ΕΕ τι φόρους θα μειώσουμε» 
Ρώμη, Ιταλία
«Θα μειώσουμε μόνοι μας τους φόρους, δεν αφήνουμε να μας πει η Ευρωπαϊκή Ένωση τι πρέπει να κόψουμε», δήλωσε ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σε σημερινή συνέντευξή του στο ιταλικό ραδιόφωνο Rtl 102,5. Ανεβάζοντας τους τόνους και στο μεταναστευτικό, ο ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε εμμέσως πλην σαφώς ότι, σε αντίθεση με τα θέματα της οικονομίας, όταν τίθεται στις Βρυξέλλες το μείζον ζήτημα του τεράστιου μεταναστευτικού κύματος «όλοι είναι διακοπές». 

«Όταν πρέπει να μιλήσουμε για την μετανάστευση, στις Βρυξέλλες είναι όλοι διακοπές. Όταν γίνεται συζήτηση για φόρους, ξυπνούν όλοι μαζί. Τους φόρους θα τους μειώσουμε μόνοι μας. Δεν θα αφήσουμε να μας πει η Ευρωπαϊκή Ένωση τι να κόψουμε», τόνισε ο ιταλός πρωθυπουργός προσθέτοντας με μία δόση ειρωνείας πως «απ’ ότι φαίνεται, και φέτος, στις Βρυξέλλες, έκανε μεγάλη ζέστη».

Η παρέμβαση του Ρέντσι αναφέρεται στη στάση κοινοτικών ιθυνόντων οι οποίοι, τις περασμένες ημέρες, άφησαν να διαρρεύσει ότι η προτεραιότητα για την Ιταλία είναι η μείωση των φόρων στον τομέα της εργασίας και όχι σε εκείνο των ακινήτων. 

Σε σχέση με το μεταναστευτικό, ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης πρόσθεσε ότι υπήρξαν δυο συζητήσεις σε έντονο τόνο στην ευρωπαϊκή σύνοδο, ενώ σε όσους δήλωναν ότι «η Ιταλία ήθελε να βάλει το πιστόλι στον κρόταφο άλλων χωρών», ο ίδιος απάντησε σε σκληρό ύφος: «Αν δεν υπήρχε η Ιταλία, το ευρωπαϊκό ιδεώδες θα είχε πεθάνει. Άρα, πριν μιλήσουν για τη χώρα μας πρέπει να πλύνουν το στόμα τους».

Ο Ρέντσι τάχθηκε υπέρ μίας ενιαίας πολιτικής, η οποία σώζει τις ζωές των μεταναστών, επαναπροωθεί όποιον δεν δικαιούται άσυλο, αλλά προβλέπει και υποδομές για πρέπουσα υποδοχή».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...