Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ο Τσίπρας προλόγισε το deal

Ενώ απείλησε με δημοψήφισμα τους εταίρους και την αντιπολίτευση. Προσεκτικά σχεδιασμένα τα επικοινωνιακά βήματα του πρωθυπουργού
 
Να προλειάνει το έδαφος για τη συμφωνία που έχει συναφθεί ήδη –σα επιμέρους ζητήματα- επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας με την εμφάνισή του στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, δίνοντας εξηγήσεις για τα θέματα που τέθηκαν κατά τη διαπραγμάτευση και σκιαγραφώντας τη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι ο ρόλος του Γιάνη Βαρουφάκη ήταν συγκεκριμένος και ολοκληρώθηκε –τουλάχιστον για την ώρα-, δίνοντας το στίγμα ότι οι διαβουλεύσεις ολοκληρώθηκαν και όλες οι πλευρές θέτουν επί τάπητος τις τελικές προτάσεις τους τα προσεχή 24ωρα.
Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ , sofokleousin.gr
Ο πρωθυπουργός προσπαθώντας να αντικρούσει τις έσχατες πιέσεις κρατά ζωντανή την απειλή δημοψηφίσματος σε περίπτωση που η συμφωνία που θα προσκομίσουν τελικά οι εταίροι θα είναι πιο σκληρή από αυτή που αντέχει πολιτικά να περάσει η κυβέρνηση.
Από την άλλη πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας απέσυρε το σενάριο-απειλή εκλογών απαντώντας με την κίνηση αυτή στην πρωτοβουλία του Πιερ Μοσκοβισί να «κάψει» το σενάριο του Grexit, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει τέτοια διαδικασία στην Ευρωζώνη και πως το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο.
Η συνέντευξη του πρωθυπουργό στον Ενικό και τον Νίκο Χατζηνικολάου ακολούθησε αφενός τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον Νίκο Ευαγγελάτο και την Όλγα Τρέμη καθώς και την απόφαση για lifting στη διαπραγματευτική ομάδα.
Υπ αυτό το πρίσμα είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε αφενός να δώσει απαντήσεις και να απευθυνθεί στον ελληνικό λαό, παρουσιάζοντας ανθρώπινο πρόσωπο, και αφετέρου να προλογίσει τη συμφωνία και να διαγράψει τη διαπραγματευτική πορεία της κυβέρνησης που οδηγεί στον «τίμιο συμβιβασμό,
Τα επικοινωνιακά βήματα του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται πολύ προσεκτικά σχεδιασμένα καθώς και τα μηνύματα που αποστέλλει ιδιαίτερα σαφή και στοχευμένα.
Συνεπώς οι επόμενες κινήσεις είναι ήδη σχεδιασμένες και υλοποιούνται από την ομάδα που πλαισιώνει τον πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...