Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ο Μουσταφά Ακιντζί νικητής των εκλογών στα Κατεχόμενα

efsyn.gr
Ο Μουσταφά Ακιντζί νικητής των εκλογών στα Κατεχόμενα
Ο βετεράνος πολιτικός Μουσταφά Ακιτζί είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών στα Κατεχόμενα, αφού σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα κερδίζει τον Ντερβίς Ερογλου, με ποσοστό 60,5% έναντι 39,5% . Τον Ακιντζί υποστήριξε στον β' γύρο σχεδόν το σύνολο των κομμάτων της Κεντροαριστεράς. Αντίθετα τον Ντερβίς Ερολγου υποστήριξε το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς. Η συμμετοχή κυμάνθηκε λίγο πιο πάνω από το 64%.
Στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Κύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης, έγραψε: «η επιλογή του Μουσταφά Ακιντζί είναι μια ελπιδοφόρα εξέλιξη για την κοινή μας πατρίδα. Προσβλέπω σε σύντομη συνάντησή μας».
Οι πανηγυρισμοί είχαν ξεκινήσει από νωρίς στο αρχηγείο του Ακιντζί  και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην πλατεία Ινονού, όπου ο νικητής της αναμέτρησης θα μιλήσει στους ψηφοφόρους του.  Οσο για το αρχηγείο του Έρογλου, είχε ξηλωθεί από το απόγευμα και κατέβηκαν γρήγορα οι αφίσες του από τους τοίχους. Η νίκη Ακιντζί δίνει αέρα προοπτικής στις συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού, αναφέρουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, οι οποίες ενδεχομένως να πάρουν κάποιο χρόνο να επαναρχίσουν λόγω της αλλαγής στην ηγεσία.
Ο Μουσταφά Ακιντζί γεννήθηκε το 1947 στη Λεμεσό και σπούδασε αρχιτεκτονική. Σε ηλικία 29 χρονών, το 1976 εξελέγη δήμαρχος της κατεχόμενης Λευκωσίας, ενώ έχει διατελέσει «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «βουλευτής». Είναι η τρίτη φορά που κατέρχεται ως υποψήφιος. Είναι παντρεμένος με την Μεράλ Ακιντζί και έχει τρεις κόρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...