Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Πανούσης: «Ας αποφασίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ εάν θέλουν Λαϊκή ή Κοινοβουλευτική Δημοκρατία»

18 Apr, 2015, ipyxida.gr

590_0e8c709b604dbf22973a0212d5c6b09c
Απάντηση σε όσους τον κατηγόρησαν ότι με την επέμβαση στην Πρυτανεία παραβιάστηκε το Πανεπιστημιακό άσυλο, έδωσε το πρωί του Σαββάτου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, αρνούμενος κατηγορηματικά πως συνέβη κάτι τέτοιο.
Μιλώντας στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποφασίσουν τι αστυνομία και τι δικαιοσύνη θέλουν, θέτοντας χαρακτηριστικά το δίλημμα: «Θέλουν Λαϊκή Δημοκρατία ή κοινοβουλευτική Δημοκρατία»; »Να μας πουν τι εννοούν αριστερή αστυνομία», συμπλήρωσε, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο σε όσους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ επέκριναν την επέμβαση της αστυνομίας στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ.
Στην Πρυτανεία ήταν 7 γυναίκες, 7 άντρες, οι δύο άντρες μεγάλης ηλικίας και σεσημασμένοι, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι η επέμβαση στην Πρυτανεία ήταν σε ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου, διαφορετικά θα πρεπε να παραιτηθεί.
Παράλληλα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν σκέφτηκε να παραιτηθεί από το αξίωμα του υπουργού έπειτα από τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πανούσης απάντησε ότι δεν σκέφτηκε καθόλου να παραιτηθεί, ενώ για τους επικριτές του απάντησε χαρακτηριστικά: «Αναρωτήθηκα ποιος εκλέγει τέτοιους ανθρώπους που μου λένε να παραιτηθώ»
Στην κατάληψη συμμετείχαν άνθρωποι άσχετοι με τον πανεπιστημιακό χώρο, πώς μπορούμε να μιλάμε για το άσυλο, αναρωτήθηκε ο υπουργός και εξήγησε πως μεταξύ των 49 συνολικά συλληφθέντων κατά τις 20 μέρες της κατάληψης, «αναζητούμε το έαν υπάρχει κάποιος φοιτητής».
Αντίθετα, εξήγησε ο κύριος Πανούσης, μεταξύ αυτών είναι ένας Πολωνός υπήκοος διεθνώς καταζητούμενος, ένας συνεργός του Παλαιοκώστα, ένας 50χρονος «γνωστός» των Εξαρχείων αλλά και οι δύο Αλγερινοί υπήκοοι που έμεναν στο Μεγάλη Βρετάνια, οι οποίοι, όπως τόνισε ο υπουργός «δεν ήταν και τόσο αθώοι, όσο παρουσιάστηκε».
Via : www.youpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...