Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Αποστάσεις ΔΗΜΑΡ από το προσκλητήριο Τσίπρα

matrix24.gr

Αρνητική ήταν η απάντηση της ΔΗΜΑΡ στην πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για την αποψινή εκδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της δημουργίας της «μικρής ΔΕΗ». Παράλληλα, ούτε ο Περισσός θα στείλει εκπρόσωπο στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Τιτάνια, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα εκπροσωπηθούν από την τομεάρχη Ενέργειας και βουλευτή Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή.
dimar

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Σήμερα συνεδρίασε η Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ ως το αρμόδιο όργανο να αποφασίσει για την απάντηση στην πρόσκληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -αφού η επιστολή Τσίπρα απευθυνόταν στους βουλευτές του κόμματος του Φώτη Κουβέλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ αποφάσισαν να μην εκπροσωπηθούν στην αποψινή εκδήλωση, καίτοι ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης, στην απαντητική επιστολή του προς την Κουμουνδούρου, σημειώνει την αναγκαιότητα διαλόγου για τα κρίσιμα ζητήματα «που κάθε κόμμα έχιε θέσει ως προτεραιότητα στη σημερινή πολιτική συγκυρία».
Όπως προαναφέρθηκε, στην αποψινή εκδήλωση δε θα εκπροσωπηθεί ούτε το ΚΚΕ, ενώ το «ναι» είπαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, τους οποίους θα εκπροσωπήσει η Ραχήλ Μακρή.
Η απαντητική επιστολή του Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:
«Η Κ.Ο της ΔΗΜΑΡ ευχαριστεί την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσκληση να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση που οργανώνετε σήμερα, η οποία καταγράφει την αναγκαιότητα έναρξης διαλόγου για τα κρίσιμα ζητήματα που κάθε κόμμα έχει θέσει ως προτεραιότητα στη σημερινή πολιτική συγκυρία.
Σε σχέση με τις θέσεις μας για την ΔΕΗ σας ενημερώνουμε ότι:
Η ΔΗΜΑΡ εξ αρχής στα θέματα των αποκρατικοποιήσεων των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και της μεταφοράς όλων των μετοχών τους στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση ήταν αντίθετη.
Ειδικότερα για το θέμα των δικτύων της ιδιωτικοποίησης – πώλησης των δικτύων της ενέργειας του ΑΔΜΗΕ καταψήφισε την ρύθμιση καταγγέλλοντας ότι παραβίαζε κάθε συμφωνία για να δημόσια δίκτυα, τα οποία στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της ΕΕ παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο.
Για το συγκεκριμένο ζήτημα η Κ.Ο εξακολουθεί να παραμένει ανοικτή στη δημόσια συζήτηση προκειμένου να αποκρουσθεί η περαιτέρω διάλυση, διάσπαση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...