Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Φ. Κουβέλης: "Το Νερό Είναι Δημόσιο Αγαθό Και Δεν Ιδιωτικοποιείται!"

nero
Την ανάγκη να περιφρουρηθούν τα δημόσια αγαθά και να μην ιδιωτικοποιηθεί η ύδρευση στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, κατά τη διάρκεια συνάντησης του με  τα μέλη της  αντιπροσωπείας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, που οργάνωσαν και το σχετικό δημοψήφισμα. Παρόντες στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ ήταν οι δήμαρχοι Σ. Δανιηλίδης (Νεάπολης-Συκέων), Θ. Παπαδόπουλος (θέρμης), Λ. Κυριζόγλου (Αμπελοκήπων – Μενεμένης) και οι βουλευτές Α’ και Β΄ Θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ Ασ. Ξηροτύρη και  Κ. Μάρκου. Αμέσως, μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Κουβέλης, δήλωσε:

«Οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης με την πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με τους εργαζόμενους και κινήσεις πολιτών στο πλαίσιο ενός τοπικού δημοψηφίσματος, είπαν, όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η ιδιωτικοποίηση του.
Η κυβέρνηση οφείλει, πρώτον, να λάβει υπόψη τη θέληση των πολιτών που εκφράστηκαν κυριαρχικά στο πλαίσιο ενός δημοψηφίσματος. Και δεύτερον, να λάβει υπόψη και να σεβαστεί απόλυτα την απόφαση της ολομέλειας  του Συμβουλίου της Επικρατείας που είπε: ότι δεν επιτρέπεται η ιδιωτικοποίηση του νερού, καθώς απαγορεύεται από τα άρθρα 5 και 21 του Συντάγματος. Σεβασμός κατά συνέπεια και στο Σύνταγμα.

Η ΔΗΜΑΡ, από την πρώτη στιγμή, όρθωσε την αντίθεση της, απέναντι στην προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, τόσο στην Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα. Σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί το νερό. Είναι δημόσιο αγαθό και ως δημόσιο αγαθό πρέπει να μένει σταθερά έξω από κάθε συναλλαγή και ιδιωτικοποίηση. Εμείς, μαζί με τους δημάρχους, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας θα αγωνιστούμε, έτσι ώστε το νερό να μείνει δημόσιο αγαθό και να μην εκχωρηθεί στα ιδιωτικά συμφέροντα».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...