Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Δεν έπεισε ο Ολάντ...

29/03/2013 , epikaira.gr

Τα πικρά σχόλια συμπίπτουν με τα νέα αρνητικά στοιχεία για τη γενική οικονομική κατάσταση στη Γαλλία...
 
Δεν έπεισε ο Ολάντ...
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δεν έπεισε χθες κατά την τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε, ενώ σήμερα δέχεται πληθώρα ειρωνικών σχολίων και επικρίσεων τόσο από την δεξιά όσο και από ένα τμήμα της αριστεράς.

«Η συνέντευξή του στο France 2, την οποία παρακολούθησαν σχεδόν οκτώ εκατομμύρια τηλεθεατές σύμφωνα με την Mediametrie, φάνηκε συχνά ανιαρή, σχεδόν τετριμμένη και σηματοδοτήθηκε από μια έλλειψη μεθοδολογίας και μια παράξενη αίσθηση ασφάλειας, όσον αφορά στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα» επισημαίνει στο κύριο άρθρο της η αριστερή εφημερίδα Liberation.

Τα πικρά αυτά σχόλια συμπίπτουν με τα νέα αρνητικά στοιχεία για τη γενική οικονομική κατάσταση στη Γαλλία: το δημόσιο χρέος έφτασε στο 90,8% του ΑΕΠ και το δημόσιο έλλειμμα στο 4,8% του ΑΕΠ.

Τα στοιχεία αυτά είναι χειρότερα από αυτό που προβλεπόταν.

Η δεξιά εφημερίδα Figaro ειρωνεύεται στον πρωτοσέλιδο τίτλο της: «Ο Ολάντ παριστάνει τον Ολάντ», ενώ η αριστερή εφημερίδα Humanite επισημαίνει ότι ο Γάλλος πρόεδρος είναι μπλεγμένος στις αντιφάσεις του.

Επικρίσεις δέχθηκε ο Ολάντ και από τον πολιτικό κόσμο, με εξαίρεση το Σοσιαλιστικό Κόμμα και την κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής του δεξιού κόμματος UMP, Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, σημείωσε ότι «υπάρχουν οι συνθήκες για μια βαθιά ρήξη του Φρανσουά Ολάντ με τους Γάλλους» , ενώ ο συμπρόεδρος του Κόμματος της Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν δήλωσε ότι ο Ολάντ ήταν μπερδεμένος και «εξωπραγματικός, είχε χάσει σχεδόν τον ανθρώπινο χαρακτήρα του» .

Αντιθέτως η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ χαιρέτισε την ήρεμη δύναμη του προέδρου.

Για τον Φρεντρίκ Νταμπί, του Ινστιτούτου Ifop, μια τηλεοπτική εκπομπή δεν μπορεί να ανατρέψει μια τάση στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν μια συνεχόμενη πτώση του Ολάντ, δέκα μήνες μετά την νίκη του επί του Νικολά Σαρκοζί.

Ο Ολάντ, ο οποίος εξελέγη τον Μάιο του 2012 δεσμευόμενος για αλλαγή τώρα, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια σειρά από άσχημες ειδήσεις, με πρώτη την συνεχιζόμενη αύξηση της ανεργίας και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των Γάλλων.

Χθες το βράδυ αναγνώρισε ότι δεν περίμενε πως η κρίση θα διαρκέσει περισσότερο από αυτό που προβλεπόταν και ότι ο αριθμός των ανέργων θα αυξηθεί ως το τέλος της χρονιάς, διαβεβαιώνοντας ταυτοχρόνως ότι έχει θέσει σε λειτουργία όλα τα εργαλεία που υπάρχουν για την ανατροπή της τάσης αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε μας την γνώμη σας...